FC Emmen C1 naar halve finale bekerstrijd

FC Emmen C1-FC Groningen/SC Cambuur C3 5-1 (1-1).
”FC Emmen was een maatje te groot voor ons”, was het commentaar van trainer René Wollerich van de gasten. Dat bleek niet uit de ruststand want toen was er nog sprake van evenwicht. Na tien minuten kwam FC Emmen op voorsprong toen Jan Scholten een voorzet van Jochem Scholten in een treffer omzette. De eerstejaars C’s van FC Groningen/SC Cambuur wilden graag de bal lekker rond tikken maar dat wilde FC Emmen juist verhinderen. Toch werd het voor rust nog 1-1 omdat de Emmer verdediging bij een hoekschop in de fout ging waardoor het gemakkelijk scoren was: 1-1. Na de pauze liep FC Emmen redelijk gemakkelijk weg met een hoofdrol voor spits Kjelt Engbers die een heuse hattrick op zijn naam schreef. Met twee kopballen en een boogballetje bracht hij de stand op 4-1. Jochem Scholten nam na een individuele actie de 5-1 voor zijn rekening.
FC Emmen C1; Knigge; Seubers, Fokke, Mol, Bos, De Graaf (45. Berends), Luiken, Jochem Scholten, Jan Scholten (36. Gierveld), Engbers, Ngendakumana.