Bekernederlaag D'tjes in Groningen

NAC Breda C1-Heerenveen/Emmen C2 3-1
De Emmer formatie keerde huiswaarts met de gedachte van een onnodige nederlaag te hebben geleden. Het was namelijk absoluut niet de mindere van de Bredanaars maar de Emmenaren zagen geen kans dat in voldoende treffers uit te drukken. De rust ging in met een 1-0 stand en die treffer viel pas in de 28e minuut. Een vrije trap zeilde over doelman Vincent Beugelink in de goal. FC Emmen kreeg echter nog voor rust kansen op minimaal de gelijkmaker. Zo waren twee voorzetten van Jochem Scholten net niet precies genoeg om de goed opgestelde Emil Bijlsma te bereiken. En een diagonaal schot van Matthijs Hensens ging maar net naast. Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld met twee aan elkaar gewaagde ploegen. In de 45e minuut werd dat echter doorbroken toen de thuisploeg een dubieuze strafschop kreeg toegewezen. Bram Komduur zette een blok maar deed dat in de ogen van de scheidsrechter op onreglementaire manier. De trap van elf meter werd vervolgens benut.  Vijf minuten later kreeg FC Emmen echter ook een penalty toegewezen toen Emil Bijlsma werd vastgehouden. Stan Kroeze verkleinde de achterstand vervolgens tot 2-1. Hij moest er wel twee keer over doen omdat de eerste poging werd geannuleerd wegens te vroeg inlopen. Met Jan Scholten voor de niet echt lekker in de wedstrijd zittende Matthijs Hensens zette FC Emmen aan voor de gelijkmaker. Dat mocht evenwel niet zo zijn want na een uur spelen werd doelman Beugelink met een schot van grote afstand voor de derde keer geklopt.
Heerenveen/Emmen C2: Beugelink: Levon van Dijk, Sanafikha (55. Roelof van Dijk), Komduur, Fokke, Blekkink, Kroeze, Bijlsma, Uineken, Hensens (50. Jan Scholten), Jochem Scholten.

FC Groningen/Cambuur D1-Heerenveen/Emmen D2 5-0 (beker)
De thuisploeg begon slap aan de wedstrijd en het was een wonder dat de Emmenaren niet aan de leiding kwamen. In de eerste tien minuten verschenen ze tot tweemaal toe vrij voor de Groningse goalie maar in beide gevallen werd de bal net naast geschoten. De eerste kans voor de Groningers was wel raak. Een prima voorzet van Marc Vegter werd binnengekopt door Alex Breise. De Emmenaren door deze tegenvaller een tikkeltje van slag waardoor de Groningers in de 21ste minuut door Tommie van der Looi op 2-0 konden komen. Uit de laatste actie van de eerste helft leek Heerenveen/Emmen D2 terug te komen maar een inzet van Jordy Gierveld belandde tegen de lat. De tweede helft begon identiek aan de eerste met veel dreiging van de Emmenaren. Eerst moest  FC Groningen doelman Teun Hoekstra redding brengen en even later werd voor de tweede maal, nu door Kjelt Engbers uit een hoekschop, de dwarsligger geraakt. De thuisploeg ging beter met de mogelijkheden om. Jhurrey Margaritha schoot van dichtbij de derde treffer binnen en drie minuten later rondde Martijn van Maastrigt een eigen rush beheerst af: 4-0. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Margaritha de eindstand op 5-0. Bij FC Emmen was doelman Kjell Scherpen na twee maanden blessureleed weer van de partij.
Heerenveen/Emmen D2: Kjell Scherpen: Kain Hoogeveen (50. Joël van der Meulen), Remco Bos, Maxim Muusse, Aron Timmerman, Kjelt Engbers, Jordy Gierveld (40. Dami Gerding), Tom Seubers, Twan Berends (55. Ronald Gerdes), Thom Scheper, Bonne Timmer (45. Ruben Roosken).

Emmen B1-De Graafschap B1 2-2
De Emmer junioren hebben in een uitermate spannende pot voetbal een punt aan het duel over gehouden. Gezien het spelbeeld deed de uitslag recht aan het optreden van beide ploegen. De Achterhoekers waren als team wellicht iets rijper maar de Emmenaren kwamen op karakter tot twee maal terug van een achterstand. De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen de bal al achter de Emmer doelman Joost Schrik lag. De vrij staande spits Klein Kranenberg kopte met een stuiter over de Emmer goalie. Een wat gemakkelijk weggegeven treffer maar zeven minuten later werd de stand gelijk getrokken. Verdediger Karel IJzerman stond met een vrije trap diep in de eigen helft aan de basis. Hij mikte perfect op Sander Boekholt die volkomen vrij het karwei afmaakte: 1-1. Er kwamen kansen over en weer maar het was De Graafschap dat eerst weer aan zet was. Na exact een half uur spelen kon Tom Klein Kranenberg op een soortgelijke manier als bij de 0-1 ook de 1-2 scoren. Op slag van rust was Karel IJzerman met een vrije trap dicht bij de 2-2 maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. De uitblinkende IJzerman nam zes minuten na de thee dan wel de gelijkmaker voor zijn rekening. De linkspoot maakte na een solo vanaf de eigen helft het karwei doeltreffend, met rechts nog wel, af: 2-2. Opnieuw ontstonden aan beide kanten mogelijkheden maar de mooiste viel in de 63e minuut. Rechterspits Janiek Arends leek zich binnen de zestien vrij te kappen maar werd overduidelijk onderuit gehaald. Scheidsrechter Teussink, die royaal met gele kaarten was, liet echter ten onrechte doorspelen. Kort daarna ging De Graafschap doelman Wolsink in de fout door Peter Fokke nogal ruw van zich af te duwen maar Teussink zag daar slechts een gele kaart in. In de extra tijd vestigde invaller Sadik Spijodic de aandacht op zich met een paar fraaie acties aan de linkerkant maar zijn Emmer ploeggenoten deden daar verder niets mee zodat de 2-2 op het scorebord bleef staan.
Emmen B1: Joost Schrik; Wesley Staal, Peter Fokke (78. Rik Graver), Karel IJzerman, Paul Bangura, Sander Boekholt, Sem Nijkamp (46. Leon Berens), Boris Rasevic, Janiek Arends (73. Freddy Maatje), Patrick Eberhard (66. Lars Haandrikman), Stefan Kikkert (63. Sadik Spijodic).

Heerenveen/Emmen A1-PSV A1 4-1
FC Utrecht B1-Heerenveen/Emmen B1 0-5