Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt subtopper Almere City FC


De formatie uit Almere heeft dit seizoen al vijf duels gewonnen en was de vorige week vrijdag nieuwsgierig waar het plafond lag. Immers FC Zwolle kwam op bezoek en een goed resultaat tegen de kampioenskandidaat zou Almere City zelfs even op de eerste plaats kunnen brengen. Dat feest ging niet door want de Zwollenaren waren heer en meester en wonnen eenvoudig met 3-0. Het neemt niet weg dat Almere City FC een van de verrassingen van het seizoen is. Het haalde wat spelers met eredivisie ervaring zoals Gino Felixdaal (Vitesse), Vojtech Schulmeister (ex-Heracles) en Rihairo Meulens (Roda JC). Paul de Lange (FC Volendam), Fabian Serrarens (ex-Ajax jeugd en NAC) en Jerson Ribeiro (Fortuna/Excelsior) pasten ook in het plaatje van trainer Dick de Boer. Tevens keerde Mitchell Kappenberg terug van de topklasser HHC Hardenberg. Een mogelijke zwakke plek met deze selectie is de uitwedstrijden. Van de vijf gewonnen duels werden er namelijk vier in Almere behaald. Het won alleen uit met 4-3 van FC Oss.
De uitslagen in de onderlinge duels tussen FC Emmen en Almere City/FC Omniworld zijn redelijk onvoorspelbaar. In de eerste twee seizoenen won FC Emmen thuis met 5-0 en 2-1 maar daarna ging het moeizamer. In september 2009 won FC Omniworld zelfs met 3-1 in Emmen waarbij de enige treffer door de inmiddels naar HHC Hardenberg verkaste Wesley Wakker werd gescoord. Ook in het afgelopen seizoen slaagde FC Emmen er in eigen stadion niet in te winnen maar eindigde het duel in 0-0.
In de basisopstelling van FC Emmen zal niet veel veranderen na de 1-0 zegte op AGOVV. Wel lijkt Matthieu Bemba een basisplaats te hebben vervoverd wat ten koste van Johnny de Vries zou kunnen gaan. Kay Velda is van het lijstje geblesseerden, dat nu alleen nog Eldridge Rojer bevat, geschrapt. Velda traint weer normaal met de groep mee maar zal morgenavond nog niet van de partij zijn.