Bekerduels voor de jeugd

FC Emmen O21 nam het op De Oude Meerdijk op tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. De ploeg van trainer Nico Haak was in de eerste helft beter en gevaarlijker, maar de gasten uit Dordrecht kwamen vlak voor rust op een 0-1 voorsprong. Meteen na rust werd de score verdubbeld. De Emmenaren waren niet bij machte om terug in de wedstrijd te komen. Door de 0-2 nederlaag is FC Emmen O21 vroegtijdig uitgeschakeld in het bekertoernooi. Aanstaande zaterdag wacht de eerste competitiewedstrijd uit bij PEC Zwolle O21.

FC Emmen O18 moest afreizen naar Tilburg voor de uitwedstrijd tegen Willem II O18. Het werd geen goede wedstrijd van beide kanten, maar de thuisploeg wist voor de rust wel drie keer te scoren. In de tweede helft deed Willem II O18 dat nog één keer, waardoor FC Emmen O18 werd getrakteerd op een geflatteerde 4-0 nederlaag én bekeruitschakeling. Zaterdag reizen onze jongens opnieuw naar het zuiden. Dan is tijdens de competitiestart NAC Breda O18 de tegenstander.

FC Emmen O16 ontving op het veld van SC Angelslo ASC Waterwijk O16 uit Almere. De ploeg van de nieuwe trainer Ommar Jager won met duidelijke cijfers; 5-1. Door doelpunten van Stan van Manen, Lars Miedema en Shakir Osman ging de ploeg met een 3-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft was Wesley Kuiper nog tweemaal trefzeker. Zaterdag begint FC Emmen O16 de competitie met een uitwedstrijd in Bussum tegen BFC O16.

Ook FC Emmen O14 was succesvol in het bekertoernooi. Het werd een spectaculaire wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van NEC Nijmegen op De Oude Meerdijk, onze jongens kwamen namelijk sterk terug van een 0-2 achterstand. In de tweede helft scoorden Elyezel Kaburo en Marciano Kreeft. De Emmenaren waren vervolgens de gelukkigste in de strafschoppenreeks, waar doelman Jarno Kleine de beslissende strafschop stopte.

FC Emmen O13 beleefde een zware middag op De Oude Meerdijk. De leeftijdsgenoten van PEC Zwolle O13 bleken veel te sterk. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten kwam al vrij snel op een 0-4 achterstand. In de tweede helft liep PEC Zwolle O13 uit naar 0-9. FC Emmen O13 kan zaterdag de rug rechten in de competitie, wanneer het Alphense Boys O13 ontvangt.

Foto’s: Jasper Boer