Terug naar overzicht Terug

Rui Mendes verlengt contract


Het contract van Rui Mendes bij onze club is opengebroken. De 22-jarige Portugees had nog een contract voor dit seizoen met een optie op volgend seizoen. De nieuwe verbintenis loopt tot de zomer van 2025 met een optie voor een extra seizoen.

Na een succesvolle proefperiode tekende Rui in juli 2021 op De Oude Meerdijk, nadat zijn contract bij TSG 1899 Hoffenheim afliep. Sindsdien is hij een vaste waarde in de ploeg van Dick Lukkien. De teller staat inmiddels op 42 officiële duels, waarin hij achttien keer scoorde.

In de Keuken Kampioen Divisie was hij vorig seizoen onze topscorer met vijftien doelpunten. Ook wist hij acht wedstrijden op rij het net te vinden, een langere reeks dan clubtopscorer aller tijden Michel van Oostrum wist neer te zetten (zeven wedstrijden op rij). Alleen Paul Weerman (negen achtereenvolgende duels) heeft een betere reeks voor de club staan.

Rui: “Ik geniet nog altijd van elk moment bij FC Emmen. Na het kampioenschap van vorig seizoen wil ik de club nu helpen met een lang verblijf in de Eredivisie. We hebben weer een leuke spelersgroep, we gaan er een mooi seizoen van maken. En ook de seizoenen die nog komen gaan zal ik alles geven voor deze club.”

Foto: Cor Lasker Fotografie