B-junioren Emmen fors onderuit in Almere

Musselkanaal C1-Heerenveen/Emmen D2 2-4

Op het kunstgras van Musselkanaal namen de Emmenaren voor rust een 1-0 voorsprong via Twan Berends. De oudere jeugd van Musselkanaal kwam na de pauze terug en nam zelfs een 2-1 voorsprong. Opnieuw Twan Berends bracht de partijen op gelijke hoogte. Door twee benutte strafschoppen via Kjelt Engbers en Jordy Gierveld trokken de leerlingen van coach Robert Bos de zege naar zich toe.
SC Erica C1-Heerenveen/Emmen C2 0-13
De Emmer C-jeugd was een paar maatjes te sterk voor SC Erica. Het werd een daverende 13-0 overwinning na bij rust reeds op een 6-0 voorsprong te hebben gestaan. Matthijs Hensens was topscorer met vier doelpunten. In totaal scoorden negen Emmenaren één of meer goals. Zij scoorden: Matthijs Hensens 4, Alex Blekkink 2, Stan Kroezen 2, Daniel Sanafikha 1, Emil Bijlsma 1, Jochem Scholten 1, Frank Fokke 1, Roelof van Dijk 1, Bram Komduur 1.
Almere City FC B1-Emmen B1 4-0
Emmen B1 was voor de winterstop de verrassing van de eerste divisie maar zit momenteel in een diep dal. Trainer Björn Zwikker was deze keer zwaar teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg. ,,Ze hebben elkaar in de steek gelaten. Het mag toch niet zo zijn dat door het ontbreken van bijvoorbeeld een belangrijke speler als Karel IJzerman opeens de beleving ontbreekt. Vooral de tweedejaars spelers verwijt ik dat ze niet brengen wat ze kunnen brengen. Almere City was de betere ploeg maar net op een moment dat ik dacht de zaak een beetje onder controle te hebben, na een half uur spelen, vielen de 1-0 en 2-0 snel achter elkaar. Daarna speelden we een verloren wedstrijd.”
Emmen B1 miste niet alleen Karel IJzerman wegens een schorsing maar ook Rik Graver en Stefan Kikkert ontbraken om die reden. Daarnaast waren Sem Nijkamp en doelman Richard Eberhard geblesseerd.
Emmen B1: Schrik: Bangura, Fokke, Berens (65. Spijker), Staal (60. Kampman), Boekholt (65. Veenvliet), Kroezen, Rasevic (60. Wolters), Spijodic (41. De Souza), Eberhard, Arends.