Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandagavond thuis tegen FC Den Bosch


Na die twee thuiswedstrijden moet FC Emmen op de 27e februari inhalen tegen MVV Maastricht. Het betekent dus drie wedstrijden in acht dagen maar ook daarna is de agenda behoorlijk vol. Op vrijdag 2 maart staat de uitwedstrijd tegen Willem ll op het programma en maandag 5 maart moet de afgelaste derby tegen SC Veendam worden ingehaald. 

De eerstvolgende tegenstander is dus FC Den Bosch dat aan een opmerkelijke opmars bezig is. Het komt naar Emmen als momenteel als een voorname kandidaat voor de derde periode, maar is reeds in het bezit van de tweede periodetitel, en daar zag het in de eerste maanden van de competitie bepaald niet naar uit. De door Alfons Groenendijk getrainde formatie begon de competitie redelijk met een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden maar daaronder waren vier gelijke spelen wat dus weinig punten opleverde. Daarna ging het een stuk minder en op 14 oktober stond FC Den Bosch na een thuisnederlaag tegen FC Volendam zelfs op de zestiende plaats! Het roer ging vanaf dat moment om en een week later werd de uitwedstrijd tegen Willem ll met liefst 3-0 gewonnen. Weer een week later kwam FC Emmen op bezoek en het werd voor de ploeg van trainer René Hake een pijnlijke avond door een 5-1 nederlaag. In de laatste elf wedstrijden leed FC Den Bosch slechts een nederlaag, tegen Go Ahead Eagles, en won zelfs de laatste vier wedstrijden waardoor het de koploper in de derde periode werd.  

Die fikse nederlaag in Den Bosch was ook voor FC Emmen een keerpunt want vanaf dat moment ging het aanzienlijk beter en uit de vier volgende duels werden tien punten behaald. Wat in sportief opzicht zorgen baarde, was echter de flinterdunne selectie die bovendien niet aan schorsingen en blessures ontkwam. Door de komst van verdediger Arsenio Halfhuid, die sinds deze week speelgerechtigd is, middenvelder Mehmet Boztepe en aanvaller Renaldo Jongebloet is de selectie in ieder geval in de breedte sterker geworden. Bovendien is Elson do Rosario Almeida die vanaf einde november wegens een kuitbeenbreuk niet meer speelde, op de terugweg. Daarnaast is het herstel van Eldridge Rojer een opkikker. Wat hij voor de ploeg kan betekenen, liet hij afgelopen week in het oefenduel tegen HHC zien door twee keer fraai te scoren. Tegen FC Den Bosch zijn de geschorsten Jeffrey de Visscher en Shkodran Metaj niet van de partij. De Visscher is door het drukke programma zijn schorsing van drie wedstrijden in acht dagen kwijt. Geblesseerd is verder Michel Poldervaart. Hij was hersteld van een hamstringblessure maar vervolgens schoot hem een kuit vol.


Wat de resultaten in de onderlinge duels betreft lijkt FC Emmen in FC Den Bosch een ‘angstgegner’ te hebben. In de laatste vier thuiswedstrijden tegen de Brabanders zag FC Emmen namelijk geen kans te scoren. Voor de laatste goal tegen FC Bosch in een thuiswedstrijd moet zelfs worden teruggegaan naar 24 november 2006 toen Sergio van Dijk in de 87e minuut scoorde in een 3-0 zege. De totale balans is nog wel in evenwicht want in de zeventien onderlinge duels in Emmen wonnen beide teams zeven maal en werd er drie keer gelijkgespeeld. ,,Een goed en talentvol elftal”, oordeelt René Hake over de komende opponent. ,,Daar zullen we de handen vol aan hebben. Aan de andere kant hoop ik natuurlijk dat het andersom ook het geval zal zijn. We moeten de lijn van vlak voor en kort na de winterstop doortrekken. Vanuit een goede organisatie voetballen is heel belangrijk, want FC Den Bosch is in staat elk foutje af te straffen.”

  

 Mehmet Boztepe; in de basis tegen FC Den Bosch