Anco Jansen en Michiel Hemmen trefzeker in Leeuwarden

Jong FC Emmen heeft het oefenduel tegen Jong SC Cambuur met forse cijfers gewonnen. In het Cambuur stadion werd het 5-1 voor de Emmenareen met als opvallendste spelers Michiel Hemmen en Anco Jansen die beiden twee goals voor hun rekening namen. De vijfde treffer kwam op naam van Omran Haydary. Verder speelde Stef Gronsveld 45 minuten als rechtervleugelverdediger.

Jong FC Emmen was overwegend zeer jong met zeven eerstejaars senioren en A-junioren maar doorslaggevend voor de forse zege was het optreden van de niet meer zo piep jonge routiniers Michiel Hemmen en Anco Jansen. Het duo toonde aan fit te zijn voor een belangrijke rol in de hoofdmacht. Anco Jansen speelde 45 minuten en opende na een kwartier de scoren uit een strafschop nadat Omran Hayday was gevloerd. Een kwartier later tikte Michiel Hemmen een voorzet van Emil Bijlsma koelbloedig in. Nog voor rust werd het 0-3 door Anco Jansen met een fraaie diagonale treffer. Het had de ruststand kunnen zijn maar kort voor de doelwisseling verslikte de Emmer defensie zich in Gijs Jasper, hij was in de voorbereiding nog actief bij FC Emmen, die de ruststand op 1-3 bepaalde.

DSCF3613

Stef Gronsveld bij de warming-up

DSCF3615

Michiel Hemmen wordt bewaakt door Martijn van der Laan (24)

DSCF3617

Anco Jansen (rechts) stuurt Michiel Hemmen (tweede van links) weg.

Na de pauze keerden Josimar Lima, Anco Jansen en Stef Gronsveld niet meer terug maar het overwicht van FC Emmen bleef. Vier minuten na de thee vergrootte Michiel Hemmen de voorsprong naar 1-4 na een mooie pass van Thom Scheper. Na een uur spelen werd Hemmen naar de kant gehaald waarvoor Thijs Dallinga in de plaats kwam. Kort voor tijd tilde Omran Hayday indirect uit een hoekschop de eindstand naar 1-5.

DSCF3632

Anco Jansen verslaat Cambuur doelman Martijn Bijdevier vanaf elf meter.

Jong SC Cambuur-Jong FC Emmen 1-5. 14. Jansen 0-1 (strafschop), 30. Hemmen 0-2, 38. Jansen 0-3, 42. Jasper 1-3, 49. Hemmen 1-4, 84. Haydary 1-5.
FC Emmen: Scherpen; Gronsveld (46. Berends), Lima (46. Timmerman), Wielink, Voest (79. Roosken), Bijlsma, Huizing, Deiman, Haydary, Hemmen (61. Dallinga), Jansen (46. Scheper).