Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 17 haalt krachttoer uit


FC Emmen O17-ADO Den Haag O17 2-1
FC Emmen onder 17 is het eredivisieseizoen uitstekend begonnen met een 2-1 overwinning op ADO Den Haag onder 17. Dat het duel in een driepunter voor de Emmenaren zou eindigen, was na een helft spelen echter allerminst logisch. De gasten speelden het betere voetbal en kwamen in de 21e minuut dan ook verdiend aan de leiding. Doelman Yme Meier werd met een hoge inzet geklopt. Drie minuten voor de doelwisseling behoedde hij met een prima redding zijn ploeg voor een grotere achterstand. Na rust trad een onherkenbaar FC Emmen aan.Trainer Rick Slor had drie wissels ingebracht en dat gevoegd bij een maximale inzet bracht de Hagenaars aan het wankelen. In de 57e minuut leidde het tot de gelijkmaker toen spits Sven Jager, overgekomen van WVV Winschoten,  een voorzet van Ciano Carty perfect inkopte. Er volgde een fase waarin de Emmenaren zich wat achteruit lieten dringen maar het leverde geen schade op. De beslissing viel in de 73e minuut. In een kluwen van spelers drukte aanvoerder Bas Aalderink de bal over de Haagse doellijn: 2-1.
FC Emmen O17: Meier; Klaassens (41. Dijk), Luchies, Bloeming, Bosman, Scholte, Welles (41. Plaggenborg), Keen (41. De Vries), Jager (80. Draisma), Aalderink, Carty.

DSCF3584

Gedrang voor het doel van Yme Meier.

DSCF3585

De inzet was groot.

DSCF3601

Sven Jager (rechts) scoorde de 1-1

DSCF3607

Bas Aalderink (derde van rechts) heeft de winnende goal gescoord.

FC Emmen O15-FC Den Bosch O15 1-1. FC Emmen wint na strafschoppen.
FC Emmen onder 15 moest voor de beker aantreden tegen FC Den Bosch onder 15. Na een 1-1 eindstand in de reguliere speeltijd moesten strafschoppen de beslissing brengen en die vielen in het voordeel van de Emmenaren uit.
FC Emmen O15: Sibon; Drayer (Slomp), Meijles, De Roo, Mansaray, Hulshof, IJpelaar (Broers), Fransen (Funke), Kriekjes (Tinholt), Roufs, Fijk.

Uitslagen oefenwedstrijden:
FC Emmen O19-Cambuur O19 6-4
Go Ahead Eagles O13-FC Emmen O13 5-4