Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Michiel Hemmen in basis tegen Fortuna


Michiel Hemmen maakt vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn basisdebuut voor FC Emmen. De aanvaller speelde afgelopen dinsdag al een uur lang voor het beloftenteam waarin hij tweemaal scoorde. Om ruimte voor hem te maken moet Michael Chacon wijken. Nick Bakker start eveneens in de basis mede omdat Tim Siekman een blessure aan het duel tegen FC Dordrecht heeft overgehouden.


FC Emmen kan zich de komende weken de borst natmaken. Na de ontmoeting vrijdagavond tegen de huidige nummer vijf Fortuna Sittard volgt een reeks wedstrijden tegen de potentiële promovendi zoals NEC Nijmegen, Go Ahead Eagles, De Graafschap en SC Cambuur. En daar tussendoor ook nog een bekerduel tegen NEC Nijmegen. De competitie gaat dus wat FC Emmen betreft naar ‘the next level.’ De formatie van trainer Dick Lukkien is na drie duels nog ongeslagen en dat kunnen naast FC Emmen slechts vijf andere ploegen zeggen. Het aantal punten had wellicht iets hoger kunnen zijn wat te wijten is aan de twee gelijke spelen tegen FC Dordrecht en FC Eindhoven. Vooral de 2-2 in Dordrecht deed toch een beetje pijn getuige de uitspraak van Dick Lukkien: ,,We hebben twee punten laten liggen door een slecht kwartier direct na rust. We hadden op dat moment ruimer voor moeten staan maar de kansen werden niet benut. Uiteindelijk hebben we zeventig minuten goed gespeeld en twintig minuten minder.’’

Fortuna Sittard is een interessante tegenstander. De Limburgers lijken de weg naar boven te hebben gevonden die vorig seizoen al werd ingezet door trainer Sunday Oliseh. Er is een jong supertalent in Perr Schuurs, de zeventienjarige zoon van handbalicoon Lambert Schuurs, speelde vorig seizoen ook al in Emmen toen Fortuna met 3-2 won. Perr Schuurs speelde het vorige weekeinde niet omdat hij met Oranje onder 19 op stap moest. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is hij al aanvoerder van Fortuna Sittard. In André Vidigal heeft Fortuna nog een tweede international. Hij speelt voor Portugal onder 20. Hij is één van drie Portugezen in dienst van Fortuna met verder nog doelman Miguel Santos en Lisandro Semedo. Verder is er nog een international van Martinique in Mickaël Malsa die overigens in Parijs is geboren. Een internationaal gezelschap dus met verder nog Belgen en een Duitser.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp: Bijl, Veendorp, Veldmate, Bakker, Klok, Ben Moussa, Loen, Peters, Hemmen, Bannink.

W