Terug naar overzicht Terug

Almere City uit altijd lastig voor FC Emmen


In de afgelopen vijf seizoen heeft FC Emmen op het kunstgras van het Mitsubishi Forklift stadion, waarschijnlijk het enige stadion ter wereld dat naar een heftruck is vernoemd, weinig succes geboekt. Slechts een keer werd gewonnen tegenover vier nederlagen. In februari van dit jaar verloor FC Emmen daar met 3-1 voornamelijk dankzij domme rode kaarten voor Leonardo en Rahim Ouedraogo. Ook de thuiswedstrijd tegen het toen nog FC Omniworld genoemde team ging trouwens met 3-1 verloren.

Almere City FC staat nog op nul punten maar heeft wel een wedstrijd gewonnen, de resterende vijf waaronder de memorabele 12-1 bij Sparta gingen verloren. Echter met slechts een goal verliezen van clubs als Go Ahead Eagles en FC Volendam wijst er toch op dat trainer Henk Wisman beslist talent in de ploeg heeft. Kwalitatief heeft hij echter toch moeten inleveren, zo vertrokken Robbie Haemhouts en Sander Duits terwijl de van Vitesse gehuurde Genaro Snijders terug ging naar Arnhem. Wat er nu staat is een jong elftal, zo was de basis van het elftal dat de vorige week met 2-0 van FC Eindhoven verloor gemiddeld 23,1 jaar jong. FC Emmen is wat gemiddelde leeftijd betreft Almere City echter nog de baas want de basisopstelling zoals die tegen SC Heerenveen in het veld stond was 22,5 jaar in doorsnee. Tegen het einde van het duel daalde het zelfs nog iets door het inbrengen van de pas achttienjarige Enzo Huntink.

In de formatie van trainer Azing Griever keert Jeffrey de Visscher terug. Hij werd donderdagmorgen behoorlijk getest en doorstond dat met glans. Pele van Anholt zal dan vermoedelijk weer op de bank moeten beginnen, voor het overige blijft de basisopstelling zoals die tegen SC Heerenveen was. Guus de Vries is nog geschorst en het rijtje geblesseerden bestaat uit Erik van der Ven, Sander Fischer, Michel Poldervaart en Kay Velda. De terugkeer van beide laatstgenoemden zal langer duren dan de verwachting was want ze hebben met een terugslag te maken.
Almere City moet het zonder doelman Erwin Friebel doen die in de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk een rode kaart opliep. Hij wordt vervangen door de 21-jarige Johan Jansen die pas een wedstrijd in het betaalde voetbal op zijn naam heeft staan. Hij kwam dit seizoen over van NAC Breda: de club waarvoor hij op 20 april 2008 in de thuiswedstrijd tegen NEC in het doel stond en met 3-1 verloor.
Scheidsrechter is de 24-jarige Dennis Higler die aan zijn derde wedstrijd in de Jupiler League begint. De nieuwkomer uit Amersfoort viel in zijn voorgaande twee duels op door het geven van in totaal 14 gele kaarten.