FC Emmen doet zich zelf te kort in Almere

FC Emmen wilde het goede spel zoals het tegen SC Heerenveen had laten zien in Almere doortrekken maar het bleef in de goede bedoeling steken. Hoewel de beginfase nog best aardig was. Zo kreeg Ruud ter Heide al na dertig seconden een voorzet op maat van Eldridge Rojer maar kon invaller doelman Johan Jansen niet passeren. In de tiende minuut kreeg FC Emmen de steun van een snelle voorsprong toen Rojer voorbereidend werk van Richard Stolte afrondde: 0-1. Maar daarna stokte het bij FC Emmen. Trainer Azing Griever: ,,We waren erg slordig in balbezit.”
Hoewel FC Emmen het duel niet echt kon domineren kwam het de eerste helft zonder kleerscheuren door. Tegen de rust aan waren er nog wat kansjes voor Jeffrey de Visscher terwijl doelman Harm Zeinstra handelend moest optreden bij een inzet van Hanne Hagary. Kort voor rust viel de eerste gele kaart toen scheidsrechter Dennis Hilger verdediger Touvarno Pinas bestrafte. Het was een voorbode voor een turbulente tweede helft met een hoofdrol voor de Amersfoortse scheidsrechter die pas zijn derde wedstrijd in de profsector floot.
Hans Denissen keerde in de tweede helft niet terug en werd vervangen door Pele van Anholt om wat meer evenwicht in de ploeg te brengen. Tjaronn Chery ging op de positie van Denissen spelen en kreeg na vier minuten al een grote kans maar schoot over de kruising. Twee minuten later begon het kaartenfestival toen Higler een overtreding van Angelo Zimmerman net buiten de zestien met rood bestrafte. Het leek een wat zware sanctie voor een alledaagse overtreding waarbij tevens van een doorgebroken speler geen sprake was, maar het had tot gevolg dat de vooruitzichten van FC Emmen er met een man minder niet beter op werden. Tien minuten later werd de man-minder situatie echter opgeheven toen Hanne Hagary rood kreeg na een overtreding op Kevin Görtz. En zeven minuten voor het einde was FC Emmen opeens in het voordeel toen Almere City verdediger Pinas zijn tweede geel kreeg na ook weer een gewone overtreding. Op dat moment stond het reeds 1-1 want Karim Fachtali werd in de 69e minuut akelig vrijgelaten en kon fraai inschieten. Almere City had daarvoor ook al eens met een vrije trap de lat geraakt.
FC Emmen had overigens verzuimd de tussenstand op 0-2 te brengen want kort voor de gelijkmaker kreeg Jeffrey de Visscher een dot van een kans na aangeven van Johnny de Vries maar schoot net naast. De Emmenaren bleven onrustig spelen en leden dikwijls onnodig balverlies waardoor het tot en met de extra tijd een spannende wedstrijd bleef met op het einde dus een 1-1 stand. Gezien de uitslagen van de afgelopen vier seizoenen toen de Emmenaren telkens in Almere verloren een uitslag waarmee het vrede zou kunnen hebben, maar dat was gelet op het spelbeeld natuurlijk niet het geval. Bovendien moet het met Angelo Zimmerman de komende weken weer een belangrijke speler missen. Het was al de vierde rode kaart voor een FC Emmen speler in het huidige voetbaljaar waarmee het totaal van het gehele vorige seizoen reeds is geëvenaard!

Eldridge Rojer haalt uit voor de 0-1 (Foto: Gerrit Rijkens)

En krijgt als beloning de groepsknuffel (Foto: FC Emmen Media)

Doelman Jansen is gepasseerd maar een goal zou het niet opleveren (Foto FC Emmen Media)

De aftocht van Angelo Zimmerman (Foto: FC Emmen Media)

Almere City FC-FC Emmen 1-1. 10. Rojer 0-1, 69. Fachtali 1-1. Scheidsrechter: Higler. Rode kaart: 63. Hagary (Almere City), 83. Pinas (2x geel, Almere City), 51. Zimmerman (FC Emmen). Gele kaart; Schmeltz, Jansen (Almere City), De Visscher, Ter Heide (FC Emmen). Toeschouwers: 1233.
Almere City FC: Jansen; Pinas, Troost, Van Heulen, Bevaart (59. Rosheuvel), Malone, Robertson, Hagary, Hoefdraad, Fachtali, Schmeltz (85. Rijnink).
FC Emmen: Zeinstra; Johnny de Vries, De Groot, Zimmerman, Piesche, Chery, Denissen (46. Van Anholt), Stolte, De Visscher (80. Malenovic), Ter Heide (58. Görtz), Rojer.