Terug naar overzicht Terug

FC Emmen lastig voor SC Heerenveen


Naar verhouding was het duel FC Emmen – SC Heerenveen het klassieke geval van een dubbeltje tegen een kwartje maar in het bekervoetbal komt dat niet altijd tot uiting. FC Emmen bood namelijk driekwart van de aantrekkelijke wedstrijd prima partij. Het kwam natuurlijk wel eens onder druk te staan maar probeerde steeds tot voetballende oplossingen te komen en dat lukte best aardig. SC Heerenveen-trainer Ron Jans gaf dat probleemloos toe. ,,FC Emmen stopte veel energie in het duel en kwam soms tot aardig voetbal. Zeker in de eerste twintig minuten was het zeker niet de mindere. Direct na rust kwamen we een keertje goed weg en het duurde vrij lang voor de 0-1 viel. Uiteindelijk hebben we duidelijk gewonnen maar echt overtuigend was het niet.”
FC Emmen-trainer Azing Griever was natuurlijk niet van een overwinning uit gegaan hoewel het natuurlijk uiterst welkom zou zijn geweest. ,,Om vertrouwen te krijgen moet je winnen en dat lukte vanavond niet. Maar het ging er ons in de eerste plaats om mee te kunnen voetballen en dat is ons zestig tot zeventig minuten aardig gelukt. Waarbij het jammer was dat we kort na rust die grote kans niet benutten. Dat Heerenveen de betere ploeg was, is natuurlijk duidelijk. De individuele kwaliteit gaf uiteindelijk de doorslag.”


 

Bas Dost wordt zwaar getackled door Richard Stolte (Foto: FC Emmen Media)

Tjaronn Chery is blij met de goal, rechts Enzo Huntink. 


FC Emmen begon met vijf spelers uit de ruim gevulde ruif van SC Heerenveen in de basis met Harm Zeinstra, Johnny de Vries, Bart de Groot, Richard Stolte en Pele van Anholt. In de tweede helft kwam daar ook nog Enzo Huntink bij en het moet worden gezegd dat de jonkies zich goed manifesteerden. Met in de eerste helft een hoofdrol voor doelman Harm Zeinstra die zich weer eens van zijn beste kant liet zien met fraaie reddingen op inzetten van Viktor Elm. De beste kans voor de thuisploeg was een vrije trap van Tjaronn Chery die maar net het doel miste.

 

Ruud ter Heide vecht een duel uit met Arnold Kruiswijk (Foto’s Boudewijn Benting) 

 

Hans Denissen delft het onderspit tegen Michal Svec (Foto: FC Emmen Media)


Vier minuten na de doelwisseling kreeg FC Emmen de kans op de 1-0. Achter elkaar knalden Eldridge Rojer, Ruud ter Heide en Hans Denissen op het door Stuhr Ellegaard verdedigde doel maar Heerenveen weerstond dit korte bombardement ten koste van een hoekschop. Bij SC Heerenveen was na de pauze Luciano Narsingh in het veld gekomen voor Assaidi en dat bleek van doorslaggevende betekenis. De balvaardige vleugelspits liep gelegenheid linksback Marcel Piesche voorbij alsof die er niet stond en uit twee voorzetten van hem ontstonden de 0-1 en 0-1 met Viktor Elm en Bas Dost als afwerkers. Met nog acht minuten te gaan leek het een gelopen koers maar FC Emmen kwam terug door een prima goal van Tjaronn Chery: 1-2. Er leek nog een spannende slotfase in het verschiet maar een derde Friese treffer zorgde er twee minuten na de 1-2 voor dat het duel op slot ging. Mika Vayrynen was de maker door bijna vanaf de achterlijn een Emmer verdediger en doelman Zeinstra te verschalken. Het bleef bij de 1-3 waarna FC Emmen ondanks het verlies met applaus van het veld ging. 

FC Emmen-SC Heerenveen 1-3. 69. Elm 0-1, 82. Dost 0-2, 84. Chery 1-2, 86. Vayrynen 1-3. Scheidsrechter: Wegereef. Gele kaart: Janmaat, Svec en Vayrynen (SC Heerenveen). Toeschouwers: 3127.
FC Emmen: Zeinstra; Johnny de Vries, De Groot, Zimmerman, Piesche (71. Huntink), Van Anholt (83. De Blok), Denissen (78. Malenovic), Stolte, Chery, Ter Heide, Rojer.
SC Heerenveen: Stuhr Ellegaard; Jong-a-Pin, Breuer (59. Vayrynen), Kruiswijk, Janmaat, Roorda, Grindheim (89. Fazli), Svec, Assaidi (46. Narsingh), Dost, Elm.

Johnny de Vries bijt zich in zijn tegenstander vast (Foto: Gerrit Rijkens)