Terug naar overzicht Terug

Acht Jupiler League clubs op kunstgras


FC Dordrecht en Helmond Sport voegen zich bij het rijtje Almere City FC, SBV Excelsior, FC Volendam, FC Den Bosch, FC Oss en VVV-Venlo, als wederom twee nieuwe clubs welke vanaf het seizoen 2013-2014 hun trainingen en wedstrijden zullen afwerken op respectievelijk Evolution XQ en GreenFields® MX kunstgras van TenCate.


Eric Meijers, hoofdtrainer Helmond Sport: “Kunstgras heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Binnen Helmond Sport zien wij hierom vele voordelen bij het huidige kunstgras. Buiten het feit dat het Lavans Stadion weer het middelpunt van de club wordt, gaan wij mee in de revolutie binnen het voetbal om vanaf heden onze talenten op te leiden op het beste kunstgras. Daarnaast worden zeker in de winterperiode de trainingsfaciliteiten sterk verbeterd, doordat we minder weersafhankelijk zijn en daardoor meer continuïteit aan onze trainingen kunnen geven.”

 “Na de gewijzigde competitieopzet en de aankomende veranderingen in het medialandschap is deze kunstgrasontwikkeling wederom een belangrijke stap in de vernieuwing van de Jupiler League. Dat er inmiddels acht Jupiler League clubs de overstap naar kunstgras gemaakt hebben mag verrassend genoemd worden. Een belangrijk voordeel van kunstgras is dat de trainers en spelers in onze league al hun trainingen en wedstrijden kunnen afwerken op dezelfde ondergrond”, aldus Jelle Beuker, operationeel directeur CED.

In de loop der jaren is de Jupiler League een steeds rijkere bron van talent geworden. Ruud van Nistelrooy, Kevin Strootman, Klaas Jan Huntelaar en Dries Mertens, jongens die grote sprongen maakten in deze competitie, waarin attractief en aanvallend voetbal hand in hand gaan met het opwindende gevoel van belofte en toekomst. De Jupiler League is ook de competitie waarin jonge trainers hun eerste schreden op de weg naar de Europese top zetten. Opvallende parallel; ze gaan voor goed, technisch verzorgd en aantrekkelijk voetbal.

Het spreekt voor zich dat de talentrijke elftallen gebaat zijn bij kwalitatief goede velden. Immers, deze jonge profvoetballers zijn het menselijke kapitaal van een club. Een investering in goede velden verhoogt het – toekomstige – rendement van de investeringen in deze spelers. 

De Coöperatie Eerste Divisie (CED) heeft in nauwe samenwerking met adviesbureau Hypercube en ingenieursbureau KYBYS het initiatief genomen tot de aanleg van kunstgrasvoetbalvelden in de stadions van aangesloten clubs in de Jupiler League.