FC Emmen in dubbele cijfers tegen SVV '04

Voorafgaande aan de wedstrijd op sportpark de Kampen werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Henk Heijnen (lid van verdienste van SVV ’04) en scheidsrechter begeleider Jan van Klinken van FC Emmen.

Tim Siekman krijgt een tackle te verwerken. Links SVV aanvaller Anne de Jonge.

SVV ’04 doelman Dennis Bos geconcentreerd aan het werk.

Sander Rozema gaat een voorzet afleveren (Foto’s: Bennie Wolbers)

Haalde FC Emmen afgelopen vrijdag tegen derdeklasser Bargeres net niet de dubbele cijfers, tegen de eveneens derdeklasser SVV ’04 ging de ploeg er ruimschoots over heen. Soms heeft een profploeg het in het begin van een oefenpot tegen een amateurclub het in het begin moeilijk om een compacte verdediging te doorboren, in Schoonebeek kwam FC Emmen sterk uit de startblokken want binnen een kwartier stond het 0-3. Toch had SVV ’04 de eerste mogelijkheid toen spits Anne de Jonge in de zesde minuut redelijk vrij tot schot kwam wat doelman Bart Woering tot een moeizame redding noopte. Amper een minuut later stond het 0-1 via een schot vanaf zeker dertig meter van ex-Cambuur speler Frits Dantuma. Wout Weghorst maakte er na de voorbereiding van Quenten Martinus 0-2 van en Jarno Garrets was zo onfortuinlijk zijn doelman Dennis Bos te passeren waardoor het na dertien minuten 0-3 stond. De doelman van SVV ’04 viel kort daarna geblesseerd uit. Na de derde Emmer treffer hield SVV ’04 bijna een half uur stand maar stond in de laatste vijf minuten alsnog drie treffers toe. Antoine van der Linden, weer linkervleugelverdediger, en twee maal Wout Weghorst zorgden voor de 0-6 ruststand.

Leandro Resida (rechts) wordt vast gehouden.

Antoine van der Linden sticht gevaar voor het doel van SVV ’04.

Dit liep goed af (Foto’s: Boudewijn Benting).

Na rust maakte Faysal Shayeste zijn opwachting als linkerspits. De broer van Qays Shayeste, die in 2011 zeven wedstrijden voor FC Emmen speelde, was in de voorbereiding op het seizoen 2010/11 ook al een aantal malen actief voor FC Emmen maar had toen nog hoop in Heerenveen door te breken. Dat gebeurde echter niet en het afgelopen seizoen kwam hij voor de Bulgaarse club Etar 1924 uit. Trainer Joop Gall probeerde verder Regilio Seedorf als diepe spits uit. Deze scoorde drie doelpunten en als zodanig was het experiment geslaagd. Na de 0-8 van Anmar Almubaraki kreeg SVV ’04 de tweede grote kans van de wedstrijd toen Mark Kuipers doorbrak maar doelman Woering was niet te vermurwen. Seedorf (2), Almubaraki (2) en Elson Almeida met eveneens twee goals bepaalden de eindstand op 0-14.

Aanstaande zaterdag heeft FC Emmen de eerste serieuze test op het programma staan. Op het sportpark van de Weide in Hoogeveen wacht dan eredivisionist PEC Zwolle als tegenstander. Aanvang 17.00 uur. Dan zal waarschijnlijk ook de Finse proefspeler Niklas Tarvajärvi zijn opwachting maken. Hij traint vanaf donderdag mee. Tarvajärvi speelde recentelijk voor Rovaniemi PS in Finland en kwam daarvoor o.a. uit voor Go Ahead Eagles, De Graafschap, Neuchatel, Karlsruhe en SC Heerenveen. Zijn laatste seizoen in Nederland was 2011/12 bij Go Ahead Eagles waarvoor hij elf duels speelde en drie maal scoorde. Voor Rovaniemi speelde hij dit jaar tien duels waarin hij een keer scoorde.

SVV ’04-FC Emmen 0-14 (0-6). Scheidsrechter: Eleveld. Toeschouwers: 600. 7. Dantuma 0-1, 11. Weghorst 0-2, 13. Garrits (in eigen doel) 0-3, 40. Van der Linden 0-4, 42. Weghorst 0-5, 45. Weghorst 0-6, 47. Seedorf 0-7, 57. Almeida 0-8, 65. Seedorf 0-9, 72. Seedorf 0-10, 73. Almubaraki 0-11, 76. Almeida 0-12, 77. Almeida 0-13, 89. Almubaraki 0-14.
FC Emmen, eerste helft: Woering: Luis Pedro, Maynard, Siekman, Van der Linden, Dantuma, Rozema, Svoboda, Resida, Weghorst, Martinus.
FC Emmen, tweede helft: Woering: Bakkati, Maynard, Görtz, Svoboda, Bannink, Almubaraki, Metaj, Shayeste, Seedorf, Almeida.