Terug naar overzicht Terug

FC Emmen loot winnaar Genemuiden/Deurne


SC Genemuiden degradeerde het afgelopen seizoen uit de Topklasse en wil uiteraard graag het verloren terrein heroveren. Het is nu ingedeeld in de hoofdklasse C onder de nieuwe trainer Han Schrijver, een ervaren rot die ooit een blauwe maandag hoofd Jeugdopleiding bij FC Emmen is geweest. Ook assistent Robert Bos is in Emmen bekend, de inwoner van Aalden was een seizoen jeugdtrainer bij FC Emmen. De bekendste naam in de selectie is ongetwijfeld Jeffrey de Visscher wiens naam geen introductie in Emmen behoeft. Ook middenvelder Patrick Lip heeft, weliswaar kort, voor FC Emmen gevoetbald.


   

Peter Hofstede scoort tegen SC Genemuiden in augustus 2000.

SV Deurne bleef het afgelopen seizoen met moeite in de hoofdklasse maar haalde wel de halve finale van de landelijke beker waar het door Argon werd uitgeschakeld. De Brabantse formatie wordt getraind door Klaas Wels die tevens assistent bij FC Oss is. SV Deurne komt uit in de zondag hoofdklasse B.

FC Emmen kwam voor de beker een maal eerder uit tegen SC Genemuiden. In het seizoen 2000/01 wonnen de Emmenaren thuis met enige moeite met 3-2. Pascal de Vries scoorde drie minuten voor tijd de winnende goal. SV Deurne stond nog nooit op het programma.