Terug naar overzicht Terug

A1 en C1 zorgenkinderen van jeugdafdeling


 Emmen A1 staat na twee achtereenvolgende nederlagen op de achtste plaats in de eerste divisie en is daarmee koploper van de staartgroep. Zaterdag moeten de Emmenaren op bezoek bij Ajax A2 dat ongeslagen de ranglijst aanvoert.
Emmen B1 doet het uitstekend en is al zes wedstrijden ongeslagen. Het staat slechts een punt achter de nummers 1 en 2, FC Groningen en Haarlem, en krijgt zaterdagmiddag bezoek van Ajax B2. De Amsterdammers domineren niet in deze klasse en staan als zesde geklasseerd.
Er lijkt sprake van een uitwisselingsprogramma tussen Emmen en Ajax want ook de C1’s van beide clubs treffen elkaar en wel in Amsterdam. Emmen C1 staat voorlaatste met maar een puntje en is op papier volmaakt kansloos tegen Ajax dat uit acht wedstrijden het maximale aantal punten behaalde.
Emmen B2 doet in de derde divisie mee om het kampioenschap. Het heeft evenveel punten als koploper FC Lewenborg maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Het krijgt zaterdagmorgen bezoek van nummer vier GVAV Rapiditas.
Emmen C2 houdt zich keurig staande tussen het geweld van meestal C1 elftallen uit het oosten des lands. De als vijfde geklasseerde Emmenaren gaan op bezoek bij het Zutphense WHCZ dat met vier punten meer twee plaatsen hoger staat.
Emmen D1 is de trotse koploper in de Topklasse voor SC Heerenveen en FC Groningen. Laatstgenoemd elftal heeft echter twee duels minder gespeeld en kan theoretisch op gelijke hoogte komen. Emmen D1 ontvangt Achilles 1894 dat met de vijfde positie ook goed voor de dag komt.
Het programma:
Ajax A2-Emmen A1              12.00
Emmen B1-Ajax B2              14.30
Emmen B2-GVAV B1             10.30
Ajax C1-Emmen C1              12.30
WHCZ C1-Emmen C2            12.30
Emmen D1-Achilles 1894 D1  11.00