Eervolle nederlaag Jong Emmen

Gezien het enorme potentieel bij AZ stonden er ook in Jong AZ spelers met een ruime eredivisie ervaring zoals Robin Nelisse, Jose Fortes Rodriquez en Tarik Sektoui. In de eerste helft werd dat ook in de score tot uitdrukking gebracht met goals van Medunjamin (30) en Nelisse (31). Jong Emmen, met de A-junioren Martijn Kamps en Jarno Voorintholt in de basis, kwam in de tweede helft echter uitstekend terug. Na tien minuten werd de achterstand tot 2-1 verkleind. Daniel Manning werd onderuit gehaald en de toegekende strafschop werd door Kevin Mooibroek ingeschoten. Vijf minuten voor tijd viel zelfs de gelijkmaker door Arend Schonewille die voor Dada Bugera was ingevallen. Het moegestreden Jong Emmen dacht met een punt op zak de terugreis te kunnen aanvaarden maar kreeg in de extra tijd alsnog twee treffers om de oren. Jordy van Wijk en Christy Janga waren de daders.
Jong AZ-Jong Emmen 4-2 (2-0). 30. Medunjamin 1-0, 31. Nelisse 2-0, 55. Mooibroek (strafschop) 2-1, 85. Schonewille 2-2, 90. Van Wijk 3-2, 90. Janga 2-2.
Jong Emmen: Danes; Jarno Voorintholt, Van Braam, Mooibroek, Schenkel; Kamps, Doorn, Sloots; Bugera (70. Schonewille), Bosman (46. Van den Driessche), Manning.