Emmen B1 thuis onderuit tegen Ajax B2

Ajax A2-Emmen A1 6-1
Op zich lijkt de uitslag duidelijk genoeg, toch had Emmen een groter spelaandeel dan de uitslag doet vermoeden. Het breekpunt in de wedstrijd was echter de periode van de laatste negen minuten voor de pauze toen het maar liefst vier goals incasseerde.
Na een goede start waarbij behoorlijk wat druk werd gezet was het ook snel duidelijk dat de afwerking niet het sterkste punt bij de Emmenaren was. In kansrijke situaties werd telkens niet alert genoeg gereageerd in tegenstelling tot Ajax waar bijna elk schot een eendvogel was. Na de 1-0 in de 23ste minuut, waarbij Robin Broekema te nonchalant ingreep, ging Emmen dus van de 36ste tot en met de rust volledig onderuit. De verdediging en middenveld lieten zich telkens kinderlijk eenvoudig uit spelen. Na de rust herstelde Emmen zich waarbij natuurlijk moet worden aangetekend dat de thuisclub niet meer zo nodig hoefde. Emmen kreeg kansen op een vriendelijker uitslag maar behalve een benutte strafschop van Martijn Kamps, nadat Jesper Voorintholt was onderuit geschoffeld, waren de kansen niet aan de ploeg besteed. Ajax wist wel hoe het moest en maakte in de 65ste minuut het halve dozijn vol.
Emmen A1; Ebeltjes; Jarno Voorintholt, Kuper, Meertens (70. Gaasbeek), Broekema (46. Balsala); Kamps (75. Schepers), Van Eeken (65. Hoolsema), Boelen; Jesper Voorintholt (65. Rojer), Schonewille, Bruinsma

Emmen B1-Ajax B2 1-2
Na een helft spelen zag het er niet naar een nederlaag voor de Emmenaren uit. Hoewel de stand op dat moment 1-1 was konden de Amsterdammers niet imponeren en mochten van geluk spreken dat het bij een gelijke stand was gebleven. Emmen B1 had de eerste grote kans via Joel de Almeida wiens inzet via de lat tot hoekschop werd verwerkt. Kort daarop keek de Emmer verdediging echter toe hoe Leondrao Resida, de kleinste man van het veld, bij de tweede paal de gasten op voorsprong bracht. Het was ook de enige kans voor Ajax B2 in de eerste periode. Na exact een half uur viel de verdiende gelijkmaker. Die kwam van de voet van de sterk opkomende linksback Lascal Boer die een solo met een strak schot afsloot: 1-1.
Na de pauze probeerde Emmen – zonder de geschorste Doze Manuel – door te drukken en De Almeida kreeg na twee minuten ook de kans op 2-1 maar faalde in de afwerking. Ajax B2 werd daarna sterker en doelman Randy Poelman kwam gaandeweg meer in de belangstelling te staan. Toch kreeg Emmen nog een uitstekende mogelijkheid via Bjorn Zwikker die uit een vrije trap van Martin de Roo koppend de paal raakte. Voor Zwikker was het zijn eerste optreden na bijna vijf maanden blessureleed. Hij viel tien minuten voor tijd licht geblesseerd uit en hoewel Emmen op papier nog een wisselmogelijkheid had bleef die achterwege omdat Danny Jaspers, de mogelijke invaller, niet geheel fit was. Met tien man ging Emmen vervolgens drie minuten voor tijd het schip in. Uit een hoekschop kopte de Belgische stopper Toby Alderweireld de gasten naar de overwinning.
Emmen B1: Poelman; Husers (62. Mark Fuhler), Rog, De Roo, Boer; De Vries (50. Nouri), Van der Weide, Sander Fuhler; De Almeida (66. Jager), Pot (55. De Sevren Jaquet), Zwikker.

Emmen B2-GVAV Rapiditas B1 4-0
Emmen B2 speelde misschien wel de beste eerste helft van het seizoen en kwam na een kwartiertje op voorsprong. Richard Johannes werd in het strafschopgebied gevloerd en Janko Dekker Dekker benutte de aansluitende strafschop onberispelijk: 1-0. De gasten kwamen eerst na zeventien minuten tot een doelpoging waarmee keeper Folkert Feenstra geen moeite had. Na voorbereidend werk van Randy Balsala verhoogde Richard Johannes in de 30ste minuut tot 2-0. Tien minuten later was Emmen dichtbij een derde treffer maar Frank de Jong raakte slechts de paal.
Vier minuten na de hervatting viel het derde doelpunt. Na een vrije bal van Frank de Jong zette Bas Dost goed voor en Richard Johannes werkte af: 3-0. Voor Johannes was het een uitstekend dagje want hij nam ook de vierde goal voor zijn rekening. Hij kwam halverwege in balbezit, passeerde drie tegenstanders en ook de doelman: 4-0. GVAV moest daarna gedwongen door de blessures het duel met tien man uitspelen maar kreeg in het gehele duel geen enkele serieuze doelkans.
Emmen B2: Feenstra; Herbers (50. Zuidberg), Gortz, Dekker, De Jong; Jelle Siekman (54. Cremers), Moolhuizen; Balsala (52. Avci), Bakker (Kerkdijk), Dost, Johannes.

Ajax C1-Emmen C1 1-0
Een bijzonder eervol resultaat voor Emmen omdat het op papier een duel tussen het ‘dubbeltje en het kwartje’ was. Volgens trainer Albert Koops was een gelijkspel zelfs mogelijk geweest.
Emmen C1: IJzerman; De Vries, Wolbers, Tim Siekman, Jurgens; Wakker, Avci, Swama (Van der Berg), Bonsink (Beeksma); Chakari (Schijff), Zezinho.

WHCZ C1-Emmen C2 2-3
Emmen C2 blijft prima presteren. Nu werd er een keurige overwinning geboekt bij de nummer drie uit Zutphen. Het begon allemaal niet zo rooskleurig want WHCZ kwam na vijf minuten al op een voorsprong doordat de verdedigers aan Emmen zijde te slap ingrepen. Na deze tegenvaller begon Emmen de overhand te krijgen en liep simpel naar 1-3. De 1-1 werd gescoord door D-junior Robbert Mensinga die feilloos een strafschop benutte. Door twee individuele akties van Rik ten Voorde, hij zette zowel Bernard Bakker en Jessie de Graaf vrij voor de keeper, bouwde Emmen de voorsprong uit. Eigenlijk had het bij rust al 5-1 of 6-1 moeten staan, maar Rik ten Voorde, Gianluca Caria en Jori Bouws konden de keeper niet verschalken. In de tweede helft kreeg WHCZ een optisch overwicht zonder aanvankelijk te scoren. Emmen stelde daar hele goede kansen voor Jessie de Graaf en Lothar van Mourik tegenover, maar beiden vonden het net niet. WHCZ deed dit nog wel een keer waarbij aangetekend moet worden dat dit in de achtste minuut van de extratijd gebeurde. De scheidsrechter meende om hieraan nog eens vier minuten toe te moeten voegen, maar ook hij kon de Emmer muur niet slechten.

Emmen D1-Achilles 1894 D1 2-0
Emmen D1 begon goed tegen het sterke Achilles 1984 dat vooral in duels tegen teams van bvo’s goed had gepresteerd. De thuisploeg kreeg ook kansen maar de eerste helft werd toch afgesloten zonder dat de partijen tot scoren kwamen. Na de rust sloeg Emmen snel toe. Al in de tweede minuut werkte Luciano Slagveer een dieptepass van Wouter Beijering keurig afrondde. De ploeg uit Assen bleef gevaarlijk maar wederom was het de combinatie Slagveer/Beijering die toesloeg. Alleen was het omgekeerd: Slagveer gaf de assist en Beijering scoorde de 2-0. Daarna was de van Achilles afkomstige Chris van Houten nog gevaarlijk met een schot op de paal.
Emmen D1: Blanken; Hoff, Fokkens, Stevens (Van Houten), Huser (Scholtens); Heerkes (Hindriks), Bos, Simon IJzerman; Eggengoor (Locadio), Slagveer (Van Bree), Beijering.