A-jeugd pakt punt in enerverend duel

FC Emmen A1 heeft aan het duel tegen het dan toe nog puntloze Elinkwijk A1 slechts een punt over gehouden. Het was een duel op het scherp van de snede waarbij het opvallend was dat de jeugd van de hoofdklasser uit Utrecht ‘professioneler’ speelde dan de thuisploeg.  Veel overtredingen dus, gesimuleerde blessures, diverse gele kaarten en twee rode kaarten. De laatsten werden door de partijen gedeeld waarbij Tim Siekman kort voor tijd naar de kant moest met zijn tweede gele kaart.
Het begon slecht voor FC Emmen toen een foutje van doelman Gerben Springer in de 12e minuut werd afgestraft: 0-1. De doelman herstelde zich echter keurig en behoedde zijn ploeg voor rust voor meerdere tegengoals. In de 33e minuut trok FC Emmen gelijk toen Jordy Beekmans een voorzet van Danilo Gutierrez afrondde. FC Emmen leek na rust door te willen drukken maar door slap verdedigen ging dat plan in de 60e minuut de mist in: 1-2. Drie minuten later trof een Elinkwijker zelfs nog de paal. Het pleit voor de Emmenaren dat ze wederom op gelijke hoogte kwamen toen Janko Dekker in de 71e minuut een vrije trap ineens in knalde: 2-2. Kort daarna kreeg de Utrechtenaar Stelte rood maar van het uitbuiten van de man-meer situatie kwam niets terecht. Integendeel want de Utrechters kwamen voor de derde maal aan de leiding: 2-3. Drie minuten voor de normale speeltijd zorgde invaller Camiel Fidom er voor dat FC Emmen een punt aan het enerverende duel overhield: 3-3. Vier minuten daarvoor had Janko Dekker de kans op de 3-3 laten liggen door een strafschop te missen.
FC Emmen A1: Springer; De Vries (80. Van Aanholt), Wolbers, Dekker, Siekman, Moolhuizen (67. Fidom), Johannes, Schonewille, Gutierrez, Beeksma, Marcelino.

Jordy Beeksma geeft een goede voorzet af.

Janko Dekker wordt gefeliciteerd met de 2-2