FC Emmen en FC Omniworld in evenwicht

In de vier voorgaande competitieduels tussen FC Emmen en FC Omniworld was altijd sprake van een doelpuntenfestijn. Met uitslagen als 3-5 en 5-0 werd een gemiddelde van zes goals per wedstrijd gehaald maar het Emmer publiek bleef vrijdagavond verstoken van zelfs maar een enkel goaltje. Een tegenvaller dus voor de thuisploeg waar alles op was gericht om de drie punten in de knip te houden.
Bij FC Emmen maakte Frank Broers zijn rentree als centrale verdediger waardoor Jannes Wolters weer op het middenveld kon acteren. Martijn Kamps die in Den Haag in de basis stond moest daardoor met een rol als reserve genoegen nemen. De eerste helft gaf een tam FC Emmen te zien. De gasten uit Almere maakten het spel dat zich voornamelijk op de helft van FC Emmen afspeelde. Dat leek in de 25e minuut ook in de openingtreffer uit te monden toen de mee opgekomen verdediger Wilco Krimp uit de rebound van een door Sander Duits genomen vrije trap leek te scoren. Scheidsrechter Luuk Hoopman en zijn secondant zagen er echter buitenspel in. Twee minuten daarna viel de eerste mogelijkheid voor de thuisclub te noteren toen Robbie Haemhouts een vrije trap net naast stuurde. Bij FC Emmen stonden de voorwaartsen overigens te veel op een eiland. De vleugelverdedigers maakten nauwelijks gebruik van de ruimte waardoor de aansluiting meestal ontbrak. ,,Over de eerste helft ben ik erg ontevreden”, zei trainer Gerry Hamstra dan ook. ,,Op het middenveld waren we voortdurend in ondertal omdat de backs niet genoeg doorschoven. Toch hadden we op slag van rust, weliswaar onverdiend, op voorsprong kunnen komen.” Dat laatste gebeurde in de laatste minuut toen Sergio van Dijk een van zijn schaarse gevaarlijke momenten had door een onverwachts schot los te laten dat door Mark Zegers maar half werd verwerkt. Robbie Haemhouts kreeg daardoor een kans maar het kwam blijkbaar te plotseling voor hem waardoor de bal naast de palen verdween.
FC Emmen kwam na de pauze beter voor de dag en drong FC Omniworld op eigen helft terug. En er kwamen toen ook mogelijkheden zoals die van Roy Stroeve in de 58e minuut uit een voorzet van Mark Bevaart. De aanvoerder van FC Emmen kopte echter naast. Drie minuten later was Robbie Haemhout, de opvallendste speler bij FC Emmen, nog dichterbij de openingtreffer maar schoot op de paal. Vervolgens was het de beurt aan Mark Zegers om uit te blinken. De vorig seizoen bij FC Emmen niet aan de bak komende doelman verhinderde met een viertal uitstekende reddingen dat FC Emmen de volle winst binnenhaalde. Schoten van Stroeve, Friis en Haemhouts en een op zich perfecte gemikte kopbal van invaller Bas Dost ranselde hij uit de doelmond. Het leek een beetje op een strafexpeditie tegen de club die het niet echt in hem zag zitten. Net als in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag had Morten Friis in de laatste minuut nog een prima mogelijkheid maar schoot met links snoeihard over. ,, In de tweede helft hebben we toch nog laten zien dat we alles op alles wilden zetten om de winst te behalen. Maar de 0-0 is wel een terechte uitslag”, commentarieerde Gerry Hamstra. Collega Peter Boeve was het daarmee wel eens. ,,De eerste helft was voor ons, in de tweede helft heeft Mark Zegers laten zien dat hij een uitstekende keeper is.”
FC Emmen-FC Omniworld 0-0. Scheidsrechter: Hoopman. Gele kaart: Van der Kruis (FC Emmen), Caravella (FC Omniworld). Toeschouwers: 3286.
FC Emmen: Villadsen; Bevaart, Van der Kruis, Broers (73. Görtz), Danny van Dijk, Wolters, Bonevacia, Verweij, Stroeve (80. Friis), Haemhouts, Sergio van Dijk (62. Dost).
FC Omniworld: Zegers; Hollart, Krimp, Haklander, Zandstra, Caravella (82. Breeveld), Van Toor (77. Heerkens), Duits, Mulders, Assaidi, Arana Barrantes (52. Ceesay).

Roy Stroeve en Michael van der Kruis fungeren als luchtmacht.

Mark Zegers bleek een onneembaar struikelblok.