Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzijgd tegen Helmond Sport


Na een vrij weekeinde pakt FC Emmen de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.


Vrijdagavond staat voor FC Emmen de derde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander is Helmond Sport dat een vrije stroeve start kent want de Brabanders nemen momenteel met vier punten de vijftiende plek in tegenover FC Emmen dat met zes punten meer op plaats zeven staat geklasseerd. Dat moet te doen zijn zegt de doorsnee supporter ongetwijfeld, maar zo werkt het natuurlijk niet. Zeker niet in het geval Helmond Sport dat de laatste negen jaar niet in Emmen heeft verloren. Van de laatste acht onderlinge duels in De JENS Vesting won FC Emmen er geen enkele, verloor vier keer en vier keer speelde het gelijk. De laatste thuiszege van FC Emmen dateert van 12 oktober 2007 toen na negentig minuten een 2-1 stand op het scorebord stond.

FC Emmen trainer Dick Lukkien kan over een vrijwel complete selectie beschikken. Alleen Kai Huisman haakte af wegens een onwillige lies. Jurjan Mannes daar en tegen is weer hersteld van zijn hamstrings probleem. Hij zal echter  met een plaats op de reservebank tevreden moeten zijn want Dick Lukkien stuurt dezelfde basisformatie in het veld als in de laatste twee competitieduels. Hij verwacht een Helmond Sport aan het werk te zien in de counter modus. ,,Dat deden ze in de laatste wedstrijd tegen Cambuur ook en dat leverde drie punten op. Wij moeten er in ieder geval voor zorgen accuraat in de passing te zijn en een hoog tempo hanteren met veel positiewisselingen. Pakken we drie punten, dan zou het best kunnen zijn dat de strijd om de eerste periodetitel ook nog interessant voor ons gaat worden.” Terug in de selectie is verder Viktor Maier die twee interlands in Kirgizië achter de kiezen heeft. Hij speelde met dat land tegen Kazakstan 90 minuten en tegen de Filipijnen 82 minuten en heeft die zonder blessures doorstaan.

In het huidige seizoen is het verschil in de doelcijfers tussen beide team opvallend. Waar FC Emmen slechts twee tegengoals heeft geïncasseerd, is de verdediging van Helmond Sport reeds elf maal gepasseerd. FC Emmen heeft met doelman Dennis Telgenkamp aan het hoofd de minst gepasseerde verdediging in de Jupiler League. De doelpuntenproductie is een ander verhaal, Helmond Sport staat op zeven goals en FC Emmen nog maar op vijf. Alleen SC Cambuur en Jong FC  Utrecht hebben minder gescoord.

Helmond Sport wordt getraind door Roy Hendriksen die zijn eerste seizoen als hoofdcoach is ingegaan. Hij staat tegenover Dick Lukkien die eveneens zijn debuut als hoofdcoach maakt. Een tweede overeenkomst is dat beiden oud-speler van SC Veendam zijn. Hendriksen was van 1999 tot en met 2002 aan de Langeleegte actief en speelde 90 duels voor de geelzwarten. Hendriksen heeft een ploeg opgebouwd met nieuwkomers als Jason Bourdouxhe (VVV Venlo), Furghill Zeldenrust (FC Den Bosch), Giovanni Hiwat (Sparta), Maikel Verkoelen (RKC), Jordy Thomassen (RKC) en Teije ten Den die net voor 1 september werd gehuurd van Go Ahead Eagles. Daarnaast is recentelijk ook nog Joey Godee aangetrokken. Opvallende speler uit Emmer perspectief is Helmond Sport verdediger en aanvoerder Stephen Warmolts die via de FC Emmen jeugd en SC Heerenveen in Helmond neerstreek en in de zomer voor twee seizoenen bijtekende.

FC Emmen: Telgenkamp: Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Rozema, Bos, Olijve, Kallon, Krohne, Peters.