FC Emmen prolongeert slechte reeks tegen Helmond Sport

FC Emmen is er weer niet in geslaagd de slechte reeks in thuiswedstrijden tegen Helmond Sport te doorbreken. De Brabanders gingen met een 2-1 overwinning aan de haal tegen een thuisclub die vooral in de beginfase enkele dotten van kansen liet liggen en daarvan later in de wedstrijd de rekening kreeg gepresenteerd. FC Emmen heeft nu de laatste negen wedstrijden in eigen huis tegen Helmond Sport niet kunnen winnen.

FC Emmen had een nog niet zo luid uitgesproken wens om in de strijd om de eerste periodetitel een woordje mee te spreken. Daarvoor was dan wel een overwinning op Helmond Sport noodzakelijk. Die kwam er dus niet maar dat was ook een beetje eigen schuld. Zowel in de vijfde als zevende minuut van het duel kreeg de thuisploeg twee geweldige kansen. De eerste was een drieluik met Rogier Krohne, Cas Peters en Frank Olijve. Laatstgenoemde had de trekker definitief over moeten halen, hij deed dat ook wel maar mikte te hoog. Twee minuten later brak Issa Kallon op rechts door en gaf een voorzet op maat aan Rogier Krohne die zo vrij als een vogeltje de bal eveneens over mikte. Vier minuten later haalde Cas Peters uit een hoekschop ineens uit maar opnieuw verdween de bal over de lat. Hoewel het nog vroeg in de wedstrijd was, had FC Emmen eigenlijk al een beslissende voorsprong kunnen nemen.

Fc Emmen - Helmons Sport Foto Boudewijn Benting  Emmen km 10

Frank Olijve probeert zich vrij te worstelen.

Issa Kallon wordt fors op de huid gezeten
Cas Peters wordt door Stephen Warmolts afgeremd (Foto’s: Boudewijn Benting)

Helmond Sport sprong een stuk effectiever met de kansen om want na ruim een kwartier knalde Steven Edwards de bal diagonaal langs doelman Dennis Telgenkamp: 0-1. ,,Er was totaal geen druk op de bal waardoor die Edwards uit een moeilijke hoek kon inschieten’’, analyseerde trainer Dick Lukkien. Ook voor de 0-2 die twintig minuten later volgde had hij een plausibele verklaring. ,,Die werd tussen drie verdedigers ingekopt!.’’ Drie minuten voor de pauze kreeg Helmond Sport een kans op 0-3 na weifelend optreden van Telgenkamp die niet resoluut uit de goal kwam en botste met Zeldenrust. Het werd geen doelpunt maar de Emmer goalie raakte daarbij wel geblesseerd. Na de pauze keerde Telgenkamp wel terug maar na een minuut was het duidelijk dat hij niet verder kon. Waardoor de pas aangetrokken Heerenvener Wieger Sietsma zijn debuut mocht maken. Opvallend dat hierdoor Eser Elmali, die ook op de reservelijst stond, werd gepasseerd na twee seizoenen geduldig te hebben gewacht op een kans.

Een vervelende wedstrijd was het zeker niet want er gebeurde genoeg, maar uit Emmen gezichtspunt was het natuurlijk niet tevredenstellend. Er werd veel aan positiewisselingen gedaan maar dat ging vaak ten koste van de onderlinge communicatie. ,,Het was niet overtuigend’’, vond Dick Lukkien. ‘’We speelden zonder slimheid of gogme.’’ Hij bracht na een uur spelen met Viktor Maier de eerste wissel in het veld om te pogen het naderende onheil te keren. De Duitse Kirgiziër bracht wat meer vaart in de voorste lijn maar dat ebde ook snel weer weg. Lukkien offerde Niels Fleuren nog op voor Oguzhan Türk waardoor een alles of niets offensief werd gestart. Eerst ontsnapte FC Emmen nog wel aan een derde treffer. In de 73e minuut grabbelde invaller doelman Sietsma met meer geluk dan wijsheid de bal uit de hoek na een vrije trap van Marc Höcher. Daarna was het woord aan FC Emmen.

Elf minuten voor tijd, daar kwam uiteindelijk nog vijf minuten extra tijd bij, kreeg Issa Kallon het aan de rechterkant op zijn heupen. Hij haalde van forse afstand snoeihard uit maar de bal belandde op de lat. Acht minuten later kopieerde Henk Bos dat kunststukje. Het zat FC Emmen in de slotfase dus niet mee. In de extra tijd had het nog wel een gelukje met de aansluitingstreffer door een treffer in eigen doel van ex FC Emmen jeugdspeler Stephen Warmolts. Het afgelopen seizoen presteerde hij dat ook in de thuiswedstrijd van Helmond Sport tegen FC Emmen maar scoorde in diezelfde wedstrijd eveneens voor zijn club. Dat laatste deed hij nu niet en ook FC Emmen niet waardoor de eindstand op 1-2 werd bepaald. ,,Ik ben teleurgesteld, we hebben niet het maximale uit de wedstrijd gehaald. Het kan gebeuren, volgende week is er weer een wedstrijd’’, aldus FC Emmen coach Dick Lukkien.

FC Emmen-Helmond Sport 1-2. 17. Edwards 0-1, 37. Bourdouxhe 0-2, 90. Warmolts 1-2 (in eigen doel). Scheidsrechter: Lindhout. Gele kaart: Krohne (FC Emmen). Toeschouwers: 3244.
FC Emmen: Telgenkamp (48. Sietsma): Klok, Lima, Siekman, Fleuren (69. Türk), Rozema, Bos, Olijve (60. Maier), Kallon, Krohne, Peters.
Helmond Sport: Kaya; Justiana, Verkoelen, Warmolts, Verkennis, Bourdouxhe, Edwards, Braber, Zeldenrust (86. Hasani), Thomassen (62. Ten Den), Hiwat (71. Höcher).