Zwakke eerste helft nekt Emmen A1

Emmen A1 heeft in eigen huis een forse nederlaag tegen SC Heerenveen geleden. Het werd 4-0 voor de Friezen die vooral in de eerste helft oppermachtig waren.
Hoewel SC Heerenveen aanmerkelijk lager stond genoteerd dan Feyenoord dat afgelopen zaterdag in Emmen te gast was, maakte het meer indruk dan de Rotterdammers. Dat was in de eerste 45 minuten gemakkelijk vast te stellen aan het forse aantal doelrijpe mogelijkheden. Met kunst- en vliegwerk en enig geluk hield doelman Ignas Peek zijn doel tot de 37ste minuut schoon. Daarvoor had hij zelf enige malen reddend moeten optreden terwijl de sterke spits Kassim Bizimana de lat had geraakt en Emiel de Vries een keertje op de doellijn als reddende engel optrad. Zeven minuten voor de pauze moest Peek capituleren op een schot van Bizimana. Lasse Schon en Jeroen Drost tilden de voorsprong van de gasten vervolgens naar 0-3.
Met drie verse krachten probeerde Emmen na de rust nog iets van het geschonden blazoen te redden. Dat lukte gedeeltelijk, achterin werden minder fouten gemaakt en er ontstonden zelfs een paar kansjes. Nick Schenkel knalde kort na de doelwisseling in het zijnet en een boogbal van Rick Reins in de 53ste minuut ging maar net over. SC Heerenveen bleef echter de betere ploeg en bracht dat met een vierde goal in de 62ste minuut van Oguzhan Turk tot uitdrukking.
Opstelling Emmen A1: Peek; Voorintholt, Doorn, Meertens (74. Bugera), Schenkel; Bosman (46. Benali), Boelen (46. Van Eken), De Vries; Manning (46. Reins), Schonewille, Wever.

Drachten D1-Emmen D1 0-5
Emmen D1 kwam in de 10de minuut op voorsprong toen Simon Yzerman een voorzet van Bernard Bakker keurig afrondde: 0-1. In de 22ste minuut deed Yzerman het voorbereidende werk terwijl Jori Bouws het karwei afmaakte: 0-2. Na rust duurde het zes minuten voordat Emmen de derde treffer liet noteren. Bouws was de maker met Aaron Petstra als aangever. In de 22ste en 25ste minuut scoorden Yannis Kazantzis, met een schot vanaf twintig meter, en Aaron Petstra uit een pass van Jisry Hof de vierde en vijfde goal van Emmen D1.
Opstelling Emmen D1: Bas Blanken; Jisry Hoff, Robbert Mensinga, Yannis Kazantzis, Tim Pieters ( Radomir Djukic );
Fabian Stevens (Hilan Kaddouri ), Simon Yzerman,Gianluca Caria ( Ruben Hoek ); Bernard Bakker, Jori Bouws, Wouter Beijering  ( Aaron Petstra ).