Terug naar overzicht Terug

Zij schreven geschiedenis in Rotterdam


Dennis Telgenkamp

Uiterst betrouwbare steunpilaar en aanvoerder. Hield in tien wedstrijden de nul en liet elfmaal slechts een goaltje door. Stopte ook nog twee strafschoppen. Wegens een griepje miste hij een wedstrijd.

Glenn Bijl

Begon het seizoen als rechtervleugelverdediger maar raakte na een griepje in november zijn plaats kwijt. Half november keerde hij terug in de basis maar nu als middenvelder. Scoorde twee goals en moest twee duels overslaan door schorsingen.

Jeroen Veldmate

De centrale verdediger kende in de maand december een mindere periode met blessures maar was voor het overige een rots in de branding. Hij scoorde ook nog twee doelpunten en merkwaardigerwijs zowel uit als thuis tegen FC Volendam.

Keziah Veendorp

Vestigde vooral in de eerste helft van de competitie de aandacht op zich als partner van Jeroen Veldmate in het hart van de defensie. Tegen het einde van de coach raakte hij zijn basisplaats kwijt maar miste slechts vier wedstrijden.

Nick Bakker

De linkspoot uit Groningen startte het seizoen als linkervleugelverdediger maar eindigde als centrale verdediger. Hij speelde 37 competitiewedstrijden waarvan slechts een maal als wisselspeler. Nam drie doelpunten voor zijn rekening.

Gersom Klok

Veelzijdige speler die zowel op links als rechts in de verdediging heeft gestaan en zelfs als spits fungeerde. Raakte begin april zijn basisplaatsje kwijt maar was op het einde van de competitie weer belangrijk.

Youri Loen

De linksbenige middenvelder speelde een wisselend seizoen. Hij stond enkele keren naast de basis en werd vaak gewisseld. Zijn vrije trap was door elke tegenstander gevreesd. De geboren Nijmegenaar scoorde vier keer in de competitie.

AT5W1909

Youri Loen gaat voorop.

Michael Chacon

Van SC Heerenveen overgekomen had hij aanvankelijk moeite om zich een vaste positie te veroveren. Stond in de eerste helft van de competitie vaak in de basis maar na de winterstop waren het meest invalbeurten. In de slotfase stond hij echter weer in de basisformatie.

Anco Jansen

Was niet fit na terugkeer uit Turkije en kreeg meestal kleine invalbeurten. Na de winterstop werd hij echter de leider op het veld die trainer Lukkien in hem zag. Kwam in januari tegen RKC in de basis en scoorde gelijk twee goals.

AT5W1465

Anco Jansen in extase na zijn 1-2 in Rotterdam.

Alexander Bannink

De sierlijke aanvaller stond 37 wedstrijden in de basis en miste slechts een duel wegens een lichte blessure. Leverde met tien goals voor de competitie en eentje voor de beker een belangrijke bijdrage in het succes van FC Emmen.

Cas Peters

Had zoals elke goalgetter fases waarin het scoren moeizaam verliep maar scoorde ondanks alles toch zeventien doelpunten. Zes daarvan scoorde hij vanaf de witte stip. Cas Peters is de enige speler die in alle 38 competitiewedstrijden van de partij was.

Mario Bilate

De sterk ogende spits kon lange tijd de verwachtingen niet waarmaken wegens voortdurende blessures. Hij speelde ook slechts drie duels voor de volle negentig minuten uit. In maart ging het de goede kant op en scoorde hij twee keer om daarna weer te moeten herstellen.

Josimar Lima

Kreeg zoveel concurrentie dat hij zich geen basisplaats kon veroveren. De centrumverdediger had echter het vertrouwen van de technische staf en stond er wanneer het nodig was.

Tim Siekman

De linkspoot uit Barger Oosterveld tekende pas laat een contract zodat hij door de achterstand naast een basisplaats greep. Viel in Rotterdam acht minuten voor tijd in.

De trainers

De technische staf bestaande uit Dick Lukkien, Casper Goedkoop, René Grummel, Richard Moes en Bas Sibum heeft een historische prestatie geleverd. De club piekte toen het nodig was en liet zich door de uitglijder in Nijmegen niet van de wijs brengen.

CL2J1124

Dick Lukkien succesvol in tweede jaar als hoofdtrainer.

De rest
Naast de veertien spelers die in Rotterdam in actie kwamen hebben natuurlijk meer spelers bijgedragen aan het succes van FC Emmen. In willekeurige volgorde zijn dat: Kjell Scherpen, Hilal Ben Moussa, Michiel Hemmen, Willem Huizing, Omran Haydary, Joris Voest, Emil Bijlsma, Thijs Dallinga, Henk Bos, Stef Gronsveld en Norair Mamedov.

(Foto’s: Gerrit Rijkens)