Zevenklapper voor FC Emmen A1

FC Emmen A1-Stormvogels A1 7-0
Een regelmatige zege voor de Emmenaren tegen een fysiek sterk, maar kwalitatief zwak Stormvogels. De formatie uit IJmuiden, die te laat in Emmen arriveerde, had een week eerder thuis met 12-2 van FC Zwolle verloren maar bood in Emmen toch aardig weerstand. Het duurde tot de zestiende minuut voordat FC Emmen op voorsprong kwam. Martijn Baas stond aan de basis, Frank Schijff zorgde voor het vervolg en Lars van den Berg voor de afronding. De thuisclub speelde zeker niet briljant en kon pas tegen het rustsignaal de voorsprong vergroten via Lorenzo Kranenburg (42e) en Wouter van Aanholt (44e). Na de rust leek Stormvogels na een foutje van doelman Pascual Koops zelfs dichterbij te kunnen komen maar de Emmer sluitpost herstelde zich keurig. Met treffers van Rick ten Voorde (56e), Danny Kiekebelt (60e), Martijn Baas (68e) en Lorenzo Kranenburg (78e) werd de eindstand op 7-0 bepaald.
FC Emmen A1: Koops; Kuilder, Schijff, Van den Berg (63. Van der Ham), Baas, Beeksma, Van Aanholt (46. Van der Kooij), Bal (63. Kazantzis), Ten Voorde (63. Fidom), Kiekebelt, Kranenburg.

Lars van den Berg (uiterst rechts) schiet de 1-0 binnen.

Dat geen hond belangstelling voor FC Emmen zou hebben blijkt op een misverstand te berusten.

Wouter van Aanholt (7) bepaalt de ruststand op 3-0.

Doelman Pascual Koops moest af en toe wel degelijk aan de bak.

Rick ten Voorde op weg naar de 4-0.

Zeeburgia B1-FC Emmen B1 5-2
FC Emmen B1 ging in Amsterdam in een open wedstrijd fors onderuit. De start was echter veelbelovend want al na vier minuten stond het 0-1 door toedoen van Menno Heerkes. Een foutje van doelman Wiebe Zinger was er de oorzaak van dat het amper een minuut later al weer gelijk stond. De Emmenaren kregen in de eerste helft voldoende mogelijkheden tot scoren maar de scherpte ontbrak. De thuisclub scoorde in de 25e minuut echter wel. De 2-1 werd ook de ruststand. Na ruim een uur spelen liep Zeeburgia met twee goals uit naar 4-1 waarna Dilan van Bree met een kopbal uit een hoekschop tot 4-2 verkleinde. De Emmenaren speelden inmiddels één-op-één maar het gewenste resultaat bleef uit. Zeeburgia kon nog tot 5-2 uitlopen.
FC Emmen B1: Zinger; Westebring (75. Bas), Fokkens, Koenders, Stollenga (60. Elperman), Van Bree, IJzerman, Heerkes, Slagveer, Streutker, Slip (60. Hindriks).

Twente Heracles C1-FC Emmen C1 5-1
Tot de 25e minuut deed FC Emmen C1 uitstekend mee. Stan Ypenburg en Kay Schraa kregen ook doelrijpe kansen maar moesten hun meerdere in de Twente keeper erkennen.Een slordig in de breedte genomen vrije bal van FC Emmen leidde echter de 1-0 in die kort daarna werd gevolgd door de 2-0 uit een benutte strafschop. Bij rust stond het zelfs 3-0 maar het gaf de veldverhouding niet helemaal weer. Ook in het tweede deel gaf de Emmer C-jeugd dapper partij maar via een strafschop liep de thuisclub uit naar 4-0. Ook FC Emmen kreeg een penalty toegewezen die door Stephen Warmolts in de 4-1 werd omgezet. Het werd uiteindelijk 5-1 maar de Emmenaren hadden niet het gevoel helemaal weggespeeld te zijn.
FC Emmen C1: Kortman (45. Eberhard); Hosseini, Jonkers, Strating, IJzerman (36. Rijkens), Ots (36. Rasevic), Warmolts, Bouws (36. Rasevic), Streutker, Ypenburg (45. De Bruin), Schraa.

De Graafschap D1-FC Emmen D1 2-0
De jongste Emmenaren kwamen in Doetinchem matig voor de dag. Ze holden bijna de gehele wedstrijd achter de thuisploeg aan en kwamen zelf niet aan voetballen toe. In balbezit werd ook veel te snel naar het wapen van de lange bal gegrepen. Coach Alami Ahannach had van zijn selectie verwacht dat ze de vorige week getoonde lijn zouden doortrekken maar dat kwam er totaal niet uit. De Graafschap kwam in de negende minuut op 1-0 via een terecht toegewezen benutte strafschop. Zeven minuten voor het einde werd het 2-0 uit een vrije trap.
FC Emmen D1: Schrik; Arends, Baas, Graver, Spaans, Meinderts, Boer, Heerkes, Osasso, De Vos, Azarkan. Wissels: Nijkamp, Spijodic, Greve, Van Dijk, Koers, Berens.