FC EMMEN NA NIEUW VERLIES VOORLAATSTE

FC Emmen brengt dit seizoen vreugde in de harten van de tegenstanders. Overal waar het de laatste tijd opduikt worden immers drie punten achter gelaten. Deze keer was RBC Roosendaal de gelukkige, de 2-1 winst voor de Brabanders betekende de vijfde achtereenvolgende nederlaag voor de Emmenaren die op de ranglijst alleen nog FC Dordrecht achter zich moeten dulden. Het wordt dus hoog tijd voor een ommezwaai, de vraag is alleen hoe dat te bewerkstelligen. FC Emmen ging in Roosendaal overigens zeker niet als een stel makke schapen ten onder. Met wat fortuin had het in de extra tijd wellicht ook nog een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen maar dat was de ploeg blijkbaar niet gegund.
Trainer Gerry Hamstra had zijn basisformatie iets gewijzigd ten opzichte van de maandag er voor. De teruggekeerde Sieme Zijm nam op het middenveld de plaats in van Martijn Kamps waardoor Ferdy de Jonge als linksback bleef gehandhaafd. Op zich geen slechte zet maar Zijm kon het slechts een uurtje volhouden. Hoewel FC Emmen al in de elfde minuut een treffer incasseerde lagen de problemen zeker niet achterin. Kevin Görtz had af en toe wel het nakijken tegen de pijlsnelle Pius Ikedia maar hield zich toch redelijk staande. Sander Danes was een betrouwbaar sluitstuk en behoedde zijn ploeg in het laatste kwartier van de eerste helft met een paar prima reddingen voor een grotere achterstand maar daar staan keepers dan ook voor. Zorgen baart echter vooral het aanvallende gedeelte. Tim Matavz deed in de eerste wedstrijden in dienst van FC Emmen soms aardige dingen maar heeft momenteel weinig of geen inbreng. Dat gaat ook op voor Geoffrey Verweij die weliswaar ontstellend actief maar jammer genoeg tevens ontstellend inefficiënt was.
Op zich was het in Roosendaal een duel best het aankijken waard. Beide ploegen gingen voor de winst met als gevolg kansen over en weer. Tim Matavz profiteerde al in de vijfde minuut van een foutje van rechtsback Ramos maar leverde vervolgens geen goede voorzet af. Even later kon hij net niet bij een voorzet van Geoffrey Verweij. In de elfde minuut kreeg FC Emmen de eerste tegenslag te verwerken. Ikedia kon binnendoor en Patrick Duarte werkte het af: 1-0. ,,Een doelpunt dat zo uit de lucht viel”, meende trainer Gerry Hamstra. ,,In de omschakeling benutte Ikedia de ruimte en kon zo maar binnendoor.” In tegenstelling tot voorgaande partijen bleef een snelle tweede tegentreffer uit wat als een klein winstpuntje mocht worden beschouwd. Halverwege de eerste helft dook Verweij nog een paar maal in het zestienmetergebied van RBC op maar het leverde geen rendement op.
FC Emmen wilde direct na rust het initiatief nemen maar dat werd onmogelijk gemaakt door een fel startend RBC. Zo werd in de tweede minuut een vrije trap van aanvoerder Mels van Driel doorgekopt en belandde buiten bereik van Danes op de paal. Een minuut later kreeg spits Sjoerd Ars een prachtkans maar slaagde eveneens niet. FC Emmen was in de 49e minuut aan zet toen im Matavz een bal veroverde en Roy Stroeve aanspeelde. De aanvoerder van FC Emmen zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. Gerry Hamstra zette vervolgens al zijn wissels in waardoor het in de slotfase met Rogier Krohne en Morten Friis naast Verweij, Stroeve en Matavz bij FC Emmen wemelde van de aanvallers. Tien minuten voor het einde kreeg FC Emmen echter het deksel op de neus toen Pius Ikedia weer eens ongrijpbaar was en Sjoerd Ars het deze keer wel afwerkte: 2-0. Het pleit voor FC Emmen dat het niet bij de pakken neer ging zitten. In de 84e minuut kregen achtereenvolgens Rogier Krohne en Roy Stroeve prima kansen maar het duurde tot de 90e minuut voordat FC Emmen tot scoren kwam. Roy Stroeve was de maker en vanaf dat moment werden er door het Belgische arbitrale trio nog eens drie minuten extra tijd aan toegevoegd. RBC probeerde daarin naar vermogen te vertragen maar werd toch behoorlijk onder druk gezet. Het offensief van de Emmenaren bleef echter in de goede bedoelingen steken.
RBC Roosendaal-FC Emmen 2-1. 11. Duarte 1-0, 80. Ars 2-0, 90. Stroeve 2-1. Scheidsrechter: Geldhof. Gele kaart: Ars (RBC), Schotman (FC Emmen). Toeschouwers: 2425.
RBC Roosendaal: Christianen; Kerstens, Hayden, Ramos, Delanoy, Schot (61. Stojanovic), Heije, Van Driel, Ikedia, Ars (81. Vos), Duarte (26. Peters).
FC Emmen: Danes; Görtz, Van der Kruis (74. Friis), Valgaeren, De Jonge, Schotman (67. Krohne), Ripson, Zijm (57. Pannekoek), Verweij, Stroeve, Matavz.

De supporters staan klaar met goede raadgevingen.

Sieme Zijm (20) drukt RBC’er Kerstens (4) naar de zijkant.

Sander Danes kan de 1-0 van Patrick Duarte niet verhinderen.