Zevende plaats B-jeugd op toernooi Go Ahead

FC Emmen B1, in de samenstelling voor het komende seizoen, won op het toernooi van Go Ahead de eerste wedstrijd tegen Colmschate ’33 ruim met 6-0. Rick ten Voorde had na vijf minuten al drie goals in het mandje liggen. Later voegde hij er nog een vierde treffer aan toe. Gianluca Caria en Jessie van der Graaf maakten het halve dozijn vol. Vervolgens werd echter met 1-0 van Spijkenisse verloren en kwamen de Emmenaren ook in de derde wedstrijd tegen NEO uit Borne op achterstand. Jessie van der Graaf redde echter een puntje. Op zondag staan de laatste pouleduels tegen VVOG en Go Ahead Eagles op het programma.
De tweede dag begon met een 1-0 zege op VVOG dankzij een goal van Rick ten Voorde waarna met dezelfde cijfers van Go Ahead Eagles werd verloren. FC Emmen finishte als vierde in de poule en mocht daardoor om de zevende en achtste plaats strijden tegen de B1 van de amateur vereniging Heerenveen. Hierin was FC Emmen veel te sterk en won met 7-0. Jessie van der Graaf (2), Simon IJzerman en Rick ten Voorde scoorden in de eerste helft. In het tweede bedrijf was nieuwkomer Joost Woltinge, afkomstig van De Weide, succesvol plus de weer teruggekeerde Gerben Rog en Rick ten Voorde. Doelman Pascual Koops stopte nog een strafschop bij een 6-0 stand.