Terug naar overzicht Terug

Zege voor FC Emmen tegen Go Ahead Eagles


Voor het oog van ongeveer 1300 toeschouwers heeft FC Emmen op het sportpark van SV Terwolde met 2-3 van Go Ahead Eagles gewonnen. Daarmee zetten de Drenten de ongeslagen reeks in de voorbereiding voort.


De ploeg van Dick Lukkien ging meteen op zoek naar de openingstreffer – en met succes. Na een goede aanval van Glenn Bijl en Nikolai Laursen, dribbelde die laatste naar binnen en schoof hij de bal laag langs doelman Jay Gorter: 0-1.

Heel lang kon FC Emmen de voorsprong niet vasthouden. Na een kwartier spelen maakte Richard van der Venne de gelijkmaker door vanaf de linkerkant hard binnen te schieten.

Van der Venne schiet de bal langs Hamrol
Van der Venne schiet de bal langs Hamrol (Foto: Bennie Wolbers)

Na de korte drinkpauze was er wat gevaar bij beide doelen, maar alleen de Emmenaren sloegen toe. Een voorzet vanaf links belandde via een Deventenaar vlak voor de doellijn bij Michael de Leeuw, die zo de 1-2 voor zijn rekening nam.

FC Emmen houdt de voorsprong vast

In de tweede helft kwam Go Ahead weer langszij. Adrian Edqvist stuitte op Matthias Hamrol, maar in de rebound kopte Martijn Berden raak.

Maar FC Emmen zette aan en dat leidde tot kansen. In de 69ste minuut legde Freddy Quispel een vrije trap op het hoofd van Leon Sopić, die beheerst naar de grond binnenkopte: 2-3.

Matchwinner Sopić na zijn treffer (Foto: Bennie Wolbers)
Matchwinner Sopić na zijn treffer (Foto: Bennie Wolbers)

Vervolgens viel doelman Hamrol geblesseerd uit na een botsing. Hij moest met een bloedneus van het veld en werd vervangen door Dennis Telgenkamp.

In de slotfase kreeg FC Emmen nog een aantal mogelijkheden, terwijl aan de andere kant Maarten Pouwels namens Go Ahead Eagles nog een mogelijkheid kreeg. Er werd echter niet meer gescoord en dus gingen de Emmenaren met de winst naar huis.

Donderdag wacht de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, in eigen huis tegen OFI Kreta. Klik hier voor tickets!

 

Go Ahead Eagles – FC Emmen: 2-3
4. Laursen 0-1
16. Van der Venne 1-1
39. De Leeuw 1-2
53. Berden 2-2
69. Sopić 2-3

Opstelling Go Ahead Eagles: Gorter; Droste (46. Lucassen), Beukema (46. Swart), Van Iperen (50. Bosz), Abdat (46. Bliek); Corboz (46. Leeflang), Bannink (46. Kok), Lieftink (46. Eddahchouri); Navratil (46. Berden), Rabillard (46. Pouwels), Van der Venne (46. Edqvist).

Opstelling FC Emmen: Hamrol (73. Telgenkamp); Bijl (46. Camara Bos), Veendorp (46. Sopić), Bakker (46. Payne), Beste (46. Roosken); Ugrinic, De Vos, Laursen (46. Quispel), De Leeuw (46. Marinus), Burnet (37. H. Bos); Kolar (46. Arias).

Foto’s van Bennie Wolbers:

1
2
3

6

8

14

 

17

18

19

20

 

22

 

 

27

 

30

31

32

36