Zege op Zwolle in besloten duel

Op het veld van vv Hattem hebben we een besloten oefenduel van tweemaal dertig minuten met 1-2 gewonnen van promovendus PEC Zwolle. Piotr Parzyszek zorgde voor beide Drentse doelpunten.

In het eerste half uur ging het in de beginfase gelijk op, totdat PEC Zwolle na een kleine tien minuten op voorsprong kwam: 1-0. De goal gaf de Zwollenaren vertrouwen, maar langzamerhand pakten de Emmenaren de overhand. Grote kansen bleven helaas uit. In de eerste helft was Jari Vlak tweemaal in kansrijke positie, daarnaast kreeg Zwolle nog een kans op hun tweede treffer.

Na rust duurde het een kwartiertje tot we de eerste kans konden noteren. George Younan ontving de bal aan de linkerkant en dribbelde naar binnen, maar schoot tegen zijn directe tegenstander op terwijl hij de verre hoek zocht. Nadat PEC Zwolle een hoop wissels had doorgevoerd, sloeg Parzyszek genadeloos toe met twee goals binnen drie minuten. Eerst tikte hij na een lange aanval een voorzet van Patrick Brouwer binnen bij de tweede paal, even later kopte hij een goede voorzet van Mike van Beijnen tegendraads in: 1-2.

Dinsdag staat de volgende oefenwedstrijd gepland, dan spelen we op Erve Asito een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo. Tickets voor het gastenvak zijn verkrijgbaar via www.fcemmen.nl/tickets.

Opstelling FC Emmen: Hoekstra; Te Wierik, Heylen, Vos (41. Van Beijnen), Hardeveld; Vlak, Kieftenbeld; Brouwer, Scholte, Younan; Parzyszek.