Terug naar overzicht Terug

Ronald Lubbers treedt terug uit bestuur


Begin deze week heeft voorzitter Ronald Lubbers zijn medebestuurders geïnformeerd over zijn keuze om te stoppen met zijn bestuurstaken. Ronald is, zoals bekend, sinds maart niet meer betrokken bij de aansturing van de club.

Ronald heeft aangegeven dat hij na elf jaar meer tijd en ruimte wil om zich te kunnen richten op andere zaken. Hij wil de komende tijd meer aandacht geven aan zijn ondernemerschap en hoopt de tijd te vinden om een aantal nieuwe initiatieven op te kunnen pakken.

Ronald: “Het was een rollercoaster voor mijzelf om tot dit besluit te komen, maar ik denk het juiste besluit genomen te hebben. De afgelopen periode heeft laten zien dat het bestuur van FC Emmen goed heeft gefunctioneerd, er zijn nieuwe bestuurders aangesteld op belangrijke posities en ik heb er alle vertrouwen in dat zij onze club weer een fase verder brengen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het combineren van de bestuurlijke rol bij FC Emmen met andere taken voor mij niet werkt, dat dwingt dan tot een keuze.”

Onder leiding van Ronald heeft FC Emmen een gedaantewisseling ondergaan. Na meerdere reddingsoperaties heeft de club binnen enkele jaren een enorme groei doorgemaakt, resulterend in een promotie, kampioenschap, mooie jaren in de Eredivisie en een niet aflatende steun van sponsoren en supporters.

Die steun is wat Ronald heeft meest trots maakt: “Houdt het hier dan op? In bestuurlijke zin voor mij wel. Maar natuurlijk zit Rood-Wit in mijn hart, ik ben Rood-Wit geworden en blijf supporter en zal (op termijn) zeker weer in het stadion zijn om de wedstrijden te kijken en onze spelers aan te moedigen.”

FC Emmen respecteert het besluit van Ronald en ziet hem met lede ogen gaan. Alle taken van Ronald zijn inmiddels overgedragen dan wel overgenomen door de algemeen directeur Rinse Bleeker en bestuurslid Herman Harms.