Zege op Jong Ajax door wervelende tweede helft

Na de interlandperiode hebben we de Keuken Kampioen Divisie hervat met een overwinning. In een bijna uitverkocht stadion De Oude Meerdijk versloegen we Jong Ajax met 4-2 in een wedstrijd die twee heel verschillende helften kende.

De Emmenaren speelden in een speciaal roze tenue om samen met hoofdsponsor EasyToys aandacht te vragen voor zaadbalkanker. De gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts worden geveild via MatchWornShirt.com en de gehele opbrengst van de veiling gaat naar Stichting Zaadbalkanker.

Na een weinig enerverende openingsfase waren de eerste kansen voor de bezoekers. Na een snelle uitbraak stuitte Kayden Wolff in de één tegen één op Eric Oelschlägel. De twee hoekschoppen die daarop volgden zorgden ook voor gevaar, waarbij Skye Vink op de lat kopte.

Het wilde voetballend maar niet lukken voor de Emmenaren en tien minuten voor rust kwam Jong Ajax op voorsprong. Oualid Agougil kreeg te veel ruimte op het middenveld en schoot van buiten de zestien binnen: 0-1. Eerder dit seizoen speelden we in Amsterdam met 3-3 gelijk, ook toen werden alle Amsterdamse doelpunten van buiten de zestien gemaakt.

Wervelend Emmen na rust
Emmen-trainer Fred Grim greep in en bracht drie verse krachten: Michaël Heylen, Maarten Pouwels en Desley Ubbink. Die laatste twee waren al snel belangrijk; Joey Konings zocht naar Pouwels voor het doel en de boomlange spits kopte terug richting Ubbink, die in de verre hoek raak schoot: 1-1!

De goal leek Emmen vleugels te geven, want nadat Bradly van Hoeven op aangeven van Lorenzo Burnet nog op Ajax-doelman Charlie Setford stuitte, was het even later wel raak. Jong Ajax bezweek onder de druk van de Emmenaren en Lucas Bernadou schoot met een volley tussen veel spelers door de 2-1 tegen de touwen. Lang bleef die voorsprong helaas niet op het scorebord staan. Amper drie minuten later scoorde Agougil zijn tweede treffer van de avond – en opnieuw van buiten de zestien.

Toen dacht Jorrit Smeets: “Dat kan ik ook.” Middenop de helft van Jong Ajax ontving hij de bal vanaf de rechterkant, hij dribbelde wat naar voren en haalde verwoestend uit in de verre kruising. Een wonderschoon doelpunt op De Oude Meerdijk waarmee hij de Drentse ploeg weer op voorsprong zette.

Een wervelend Emmen bleef jagen op doelpunten – en met succes. Bernadou bediende Konings met een mooie steekpass en die zocht natuurlijk weer naar de langste man van het veld: Pouwels. De spits torende boven de Ajax-defensie uit en kopte goed binnen: 4-2. Even later was hij bijna weer trefzeker op vergelijkbare wijze, maar het mocht niet zo zijn.

Zo blijven we ongeslagen in het roze, met eerder een 3-0 overwinning op ADO Den Haag twee jaar geleden en een 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles vorig seizoen. Maar bovenal pakken we drie heel belangrijke punten in de strijd om de play-offs.

Komende maandag spelen we alweer onze volgende wedstrijd, dan komt FC Groningen op bezoek in Emmen. Die wedstrijd is al uitverkocht.

FC Emmen – Jong Ajax: 4-2
34. Oualid Agougil 0-1
55. Desley Ubbink 1-1
59. Lucas Bernadou 2-1
62. Oualid Agougil 2-2
70. Jorrit Smeets 3-2
79. Maarten Pouwels 4-2