Terug naar overzicht Terug

Ook amateurverenigingen maken muur tegen zaadbalkanker


Vertegenwoordigers van negen amateurverenigingen uit de regio waren te gast bij de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd van FC Emmen tegen Jong Ajax afgelopen vrijdag. Hiermee gaven ze samen met FC Emmen, EasyToys en Stichting Zaadbalkanker het startsein voor het vervolg van de campagne #CheckJeBallen. Het doel is om de bewustwording rondom zaadbalkanker bij de doelgroep (mannen tussen de 15 en 40 jaar) te vergroten en te zorgen dat zij regelmatig hun ballen gaan checken.

Voorafgaand aan de wedstrijd organiseerde FC Emmen een programma voor de deelnemende verenigingen, met diverse gastsprekers en activiteiten gericht op het vergroten van bewustwording rondom zaadbalkanker. Na de wedstrijd werden de amateurverenigingen voorzien van materialen om de campagne voort te zetten, waaronder Deventrade-ballentassen met ‘Check Je Ballen’-opdruk en sokkels met vitrineboxen om op speelse wijze aandacht te vragen voor het regelmatig checken van de zaadballen. Daarnaast ontvingen de clubs flyers, posters en digitale communicatiemiddelen om de campagne verder te ondersteunen.

Met deze vervolgstappen zetten FC Emmen, Stichting Zaadbalkanker en EasyToys zich in voor het vergroten van bewustwording rondom zaadbalkanker en het stimuleren van regelmatige zelfchecks, met als doel het vroegtijdig signaleren van zaadbalkanker en daarmee de kans op volledig herstel te vergroten. Bij vroege detectie is de overlevingskans namelijk meer dan 95 procent.

#MoreThanFootball