Terug naar overzicht Terug

Zaterdag eerste zware test voor FC Emmen


Om het begrip ‘voetbal tegen oorlog’ nog meer tot uitdrukking te brengen, organiseren de FC Emmen en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in de aanloop naar de wedstrijd een bijzondere activiteit op het kampterrein. De aanvangstijd hiervan is 13.00 uur.
Het programma sluit aan op het middagprogramma dat vorig jaar georganiseerd werd in het kader van de wedstrijd tussen de BV Veendam en de FC Emmen. Op deze dag werden de elftallen en de begeleiding van beide voetbalclubs door enkele overlevenden rondgeleid over het voormalige kampterrein. Dit jaar zijn een aantal spelers, die vorig jaar ook aanwezig waren, bereid gevonden om zelf een rondleiding te verzorgen aan sponsors en supporters van FC Emmen en andere belangstellenden. Ze worden hierbij ondersteund door kampoverlevenden Ro Horneman-Leverpoll en Louis de Wijze, alsook enkele educatief medewerkers van het Herinneringscentrum. Een ieder wordt hiervoor van harte uitgenodigd.


Het kampterrein bevindt zich op een afstand van 3 kilometer van het Herinneringscentrum. Door de aanwezigheid van 14 radiotelescopen is het niet mogelijk met de auto naar het kampterrein te rijden. Voor het Herinneringscentrum vertrekt daarom een pendelbus naar het kampterrein. Het terrein is ook per fiets of lopend te bereiken. Bij aankomst op het kampterrein wordt koffie en thee aangeboden. U kunt de auto voor het Herinneringscentrum Kamp Westerbork parkeren. Het adres is:
Oosthalen 8 – 9414 TG Hooghalen. T(0593)592600 – F(0593)592546. www.kampwesterbork.nl – E [email protected]

De rondleiding door de spelers van FC Emmen op het terrein van kamp Westerbork op zaterdag 14 juli aanstaande start om 13.00 uur bij de slagboom. Deelname hieraan is geheel gratis. Aansluitend aan het bijzondere en zeer indrukwekkende middagprogramma zal de wedstrijd tussen FC Emmen en FC Groningen op sportpark de Perkenslag worden gespeeld. De entree hiervoor voor bedraagt € 10,- en zoals al aangegeven komt een deel van de opbrengst ten goede aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork.