Terug naar overzicht Terug

Samenwerking voetbalscholen


Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2007-2008 gaan de voetbalscholen van FC Emmen en FC Blauwestad uit Blijham intensief samenwerken. Voetbalschool Blauwestad is een (niet-commerciële) voetbalschool die al 6 jaar bestaat. Eén keer per 14 dagen komen diverse spelers van clubs uit Oost-Groningen en Noord Drenthe in Blijham op de sportvelden van ASVB bij elkaar om gezamenlijk te trainen of te voetballen. Het doel hiervan is het niveau van het jeugdvoetbal in Oost Groningen en Noord Drenthe te verhogen. Door de samenwerking met FC Emmen zal de jongste jeugd van de voetbalschool Blauwestad net als hun leeftijdsgenootjes van de voetbalschool van FC Emmen vanaf komend seizoen elke week kunnen trainen of voetballen.
Nico Haak (FC Emmen): “Door deze samenwerking kunnen wij onze scouting optimaliseren en krijgen we een beter beeld van het spelerspotentieel in Oost-Groningen en de grensstreek van Duitsland”. Wilco Uitslag (FC Blauwestad) ziet vooral potentie in de komst van trainers van de FC Emmen: “FC Emmen beschikt over kwalitatief hoogwaardige trainers. Doordat deze trainers nu mee gaan helpen bij het geven van trainingen aan spelers van de voetbalschool Blauwestad kunnen we meer aandacht aan deze voetballers besteden, waardoor hun voetbalontwikkeling beter en sneller kan gaan”.
De eerste trainingen van deze gezamenlijke voetbalschool starten op woensdagmiddag 5 september 2007 in Emmen en Blijham.
Verdere informatie is te krijgen bij: Nico Haak (06-40705307) of  Wilco Uitslag (06-19047087)