Terug naar overzicht Terug

Wout Weghorst weer in de basis


Trainer Joop Gall zegt over de wissel: ,,Roland Bergkamp maakte de laatste tijd een wat vermoeide indruk. De scherpte was er wat af en dat vond hij zelf ook wel. Misschien heeft het nog te maken met het feit dat hij voordat hij naar Emmen kwam lang niet had gespeeld. Bij ons heeft hij vervolgens geen wedstrijd en training meer gemist. Daarbij kreeg hij deze week op de training week ook een tikje op de binnenkant van de knie. Dat alles bij elkaar opgeteld plus het feit dat Wout Weghorst de laatste tijd goed bezig is, leek het ons verstandig de speler met de meeste energie op te stellen.”


 

Wout Weghorst in actie tegen De Graafschap (Foto: Gerrit Rijkens).

Wout Weghorst stond de eerste vier wedstrijden van het huidige seizoen in de basis en scoorde daarin twee maal maar werd desondanks uit de basis verdrongen door Bergkamp. Zijn laatste basisplaats was op 26 augustus uit bij Jong Ajax. Wout Weghorst maakte daarna alleen maar invalbeurten, veertien in totaal inclusief de beker, waarin hij wel vijf maal doeltreffend was. Quenten Martinus is verder weer terug na een schorsing van een wedstrijd te hebben uitgezeten terwijl Kevin Görtz centraal achterin blijft staan. ,,De wisselwerking met Luis Pedro was tegen De Graafschap niet optimaal”, aldus Joop Gall, ,,Maar dat heeft natuurlijk even tijd nodig.”

Joop Gall heeft onlangs de met 5-1 door Helmond Sport verloren wedstrijd tegen Sparta gezien maar vond dat het een geflatteerde uitslag was. ,,Helmond Sport kreeg twee rode kaarten waaronder eentje voor doelman Wout van der Steen waardoor een onervaren kracht in het doel moest die vier maal werd gepasseerd. Voor die rode kaarten was Helmond Sport gewoon de betere ploeg. Het is ook een ploeg die de laatste jaren telkens in de play offs staat en dat dit seizoen ook weer van plan is.”

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Görtz, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Weghorst, Martinus.