Woensdag erewedstrijd tegen ADO Den Haag

Op zondag 18 augustus 1985 zagen zo’n 6500 toeschouwers het debuut van Emmen tegen de toen FC Den Haag genoemde ploeg. De gasten, getraind door Rob Baan, wonnen met 1-0 en werden uiteindelijk ongeslagen kampioen. Daaraan afgemeten leverden de Emmenaren dus een prima prestatie. De winnende treffer viel vijf minuten voor tijd door Remco Boere. Emmen begon in de opstelling: Reinier de Vries; Leo Driebergen, Walter Waalderbos, Ebel Bos, Edu Nandlall, Jacob Heins, Jan Postma, Cees Spaans, Ale Hindriks, Ted Venema, Henri Pelleboer. Postma werd acht minuten voor tijd vervangen door Jouke Faber. Grads Fühler was niet speelgerechtigd wegens een conflict tussen twee voormalige werkgevers van hem. Bij FC Den Haag stonden o.a. Martin Jol, Alfons Groenendijk en Heini Otto in de basis die later bekendheid zouden krijgen als trainer. Martin Jol speelde tegen Emmen samen met Joop Lankhaar centraal in de achterste lijn.

FC  Den Haag was uiteraard favoriet maar Emmen verkocht zich uitstekend. De eerste helft werd zelfs afgesloten met een hoekschoppenverhouding 5-0 in het voordeel van de thuisploeg. Na de thee gingen de bezoekers veel agressiever te werk en de hoekschoppenverhouding in het tweede deel was opeens 0-8 in het voordeel van FC Den Haag.  De beslissing viel echter pas kort voor het einde toen Remco Boere zijn directe tegenstander Ebel Bos en doelman De Vries klopte.

Het huidige ADO Den Haag wordt getraind door John van den Brom die de overstap van AGOVV naar Den Haag maakte. Hij is met zijn nieuwe ploeg in de voorbereiding nog ongeslagen. Afgelopen zaterdag won ADO met 7-0 van de Topklasser VVSB uit Noordwijkerhout. Daarvoor werd o.a. AGOVV (2-0) en het Schotse FC Hibernian (2-1) verslagen.

De wedstrijd begint om 19.30 uur en de toegangsprijs is voor iedereen op vijf euro bepaald. Seizoenkaarthouders hebben vrije toegang.