FC Emmen en beloften PSV in evenwicht

FC Emmen begon tegen Jong PSV, dat alleen in Jan Kromkamp een gelouterde speler in de gelederen had, niet sterk. Er was namelijk nog geen minuut gespeeld of de bal lag al achter doelman Pieter IJzerman. Rechterspits Youness Mokhtar van de Eindhovenaren was het linkerverdedigingsblok van FC Emmen te snel af en scoorde. Hij kreeg daarbij wel hulp van de assistent-grensrechter die ten onrechte de vlag naar beneden hield terwijl het redelijk duidelijk buitenspel was, maar dat nam niet weg dat de Emmer verdediging nog niet bij de les was. En dat bleef in de volgende minuten ook het geval want Jong PSV vond moeiteloos de openingen. Goed keeperswerk van Pieter IJzerman voorkwam in deze fase erger. Na een minuut of tien kreeg FC Emmen de zaakjes wat beter onder controle en kwam na twaalf minuten op gelijke hoogte. Een fraaie aanval over de linkerzijde werd door Tjaronn Chery mooi om doelman Bram Castro gekruld: 1-1. Toen na een half uur een voorzet van Michel Poldervaart door PSV verdediger Stallone Linbombe in eigen doel werd gewerkt, leek de weg vrij voor een duidelijke overwinning. Maar zo gewonnen, zo geronnen: binnen twee minuten stond de gelijkmaker op het scorebord toen spits Milos Djordevic foutjes in de Emmer defensie afstrafte: 2-2. Kort voor rust kreeg FC Emmen een verdere tegenslag te verwerken met het uitvallen van Erik van der Ven die met vermoedelijk een meniscus probleem naar de kant moest. Hij werd vervangen door Sjors Paridaans.
Na de pauze bracht FC Emmen trainer Harry Sinkgraven aanvankelijk slechts een wijziging aan. Hans Denissen werd vervangen door Guus de Vries die uiteraard linkerverdediger ging spelen. Richard Stolte, die een  moeizame wedstrijd speelde, schoof daardoor een linie op. Ondanks dat het een aardige, in behoorlijk tempo gespeeld duel was bleven doelpunten in de tweede helft uit. Wat FC Emmen betrof waren er nog mogelijkheden voor Ruud ter Heide maar zijn kopbal werd door Bram Castro onschadelijk gemaakt. Kort voor tijd kreeg Milos Malenovic een kopkans maar produceerde weinig meer dan een terugkopbal. In de laatste minuut ontsnapte FC Emmen nog aan een nederlaag toen achtereenvolgens doelman Pieter IJzerman en Sander Fischer redding moesten brengen. Al met al een nuttig oefenduel waarin FC Emmen aantoonde nog niet helemaal klaar voor de competitie te zijn.
FC Emmen-Jong PSV 2-2. 1. Mokhtar 0-1, 12. Chery 1-1, 31. Linbombe (eigen doel) 2-1, 33. Djordevic 2-2. Scheidsrechter: Nijhuis. Toeschouwers: 300.
FC Emmen: IJzerman; Leonardo (68. Johnny de Vries), Fischer, Zimmerman (68. Velda), Stolte, Poldervaart, Chery, Van der Ven (43. Paridaans), Denissen (46. Guus de Vries), Ter Heide (68. Malenovic), Rojer.

Erik van der Ven wordt door fysiotherapeut Henk Wiersma weggeleid.

Leonardo ontwijkt een tackle. (Foto’s Henk Benting)