Wisselende resultaten voor Emmer jeugdteams

FC Emmen JO19-Alphense Boys JO19 0-1
Na de teleurstellende 5-0 nederlaag een week eerder ging FC Emmen onder 19 wederom onderuit. In eigen stadion werd met 1-0 verloren van Alphense Boys dat voor dit duel met een punt meer dan de Emmenaren op de derde plaats stond. Van de Emmenaren ging erg weinig dreiging uit wat deels viel te verklaring door het ontbreken van gangmaker Luciano Carty die wegens een rode kaart voor één duel was geschorst. Verder ontbrak doelman Brian Haak, die goed werd vervangen door Yme Meier, en Martijn Bolk. Alphense Boys was, zoals wel kon worden verwacht, een taaie tegenstander en had in de eerste minuut al een goede kans die door Yme Meier werd verijdeld. FC Emmen kreeg vervolgens tot ongeveer een half uur spelend ook mogelijkheden maar het onderdeel afmaken was deze middag slecht verzorgd. De gasten uit Alphen aan de Rijn scoorden in de 31e minuut de 0-1 wat achteraf dus tevens de winnende goal was. Het was een fraai doelpunt maar daarvoor had FC Emmen geen oog. Na de pauze probeerde FC Emmen wel de bakens te verzetten maar het bleef slordig waardoor de mogelijkheid op een kans meestal in de beginfase verzandde. Komende zaterdag gaat FC Emmen op bezoek bij Willem II, een belangrijk duel in het kader van overleven in de eerste divisie.
FC Emmen JO19: Meier; Klaassens, Dijk, Luchies, Van Leeuwen (46. Duit), Scholte, Adams, Plaggenborg, Slor, Welles, Caciano.

Hollandia JO17-FC Emmen JO17 3-0
Niet voor de eerste keer dit seizoen raakte de ploeg van trainer Björn Zwikker snel op achterstand. In de vierde minuut kwam Hollandia onder 17 al op een 1-0 voorsprong. Even later scoorde Edgar Meijles, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant scoorde Hollandia uit de omschakeling de 2-0. Even daarvoor voorkwam doelman Bas Runhart nog een doelpunt door attent te keepen. FC Emmen onder 17 speelde niet eens een slechte eerste helft maar keek tijdens de rust wel tegen een 2-0 achterstand aan. Ook omdat Jerginio Laken de bal niet achter de doelman wist de krijgen en nog een doelpunt van Edgar Meijles werd afgekeurd wegens vermeend duwen. De tweede helft ging van start met een aantal wijzigingen. Met de fysieke Edgar Meijles kreeg FC Emmen een aantal goede kansen, maar de bal wilde er niet in. Zo kopte hij onder andere op de lat. Halverwege de tweede helft besliste Hollandia met de 3-0 de wedstrijd.
FC Emmen JO17: Bas Runhart, Djairo Fik (58. Florian Zeqiri), Dave Funke, Joey Roufs (65. Thom Hulshof), Vincent de Roo, Nigel Teterissa (65. David Brouwer), Jordy Egberts, Tyrell Strik (41. Maurice Tinholt), Edgar Meijles, Jamai Kriekjes, Jerginio Laken (41. Sebas van der Haar).

Be Quick 1887 JO15-FC Emmen JO15 1-2
FC Emmen was in de eerste helft de bovenliggende partij en had in de vijfde minuut door Joel Paulina ook een goede kans om op voorsprong te komen. De keeper stond echter op de goede plaats, Be Quick creëerde een paar mogelijkheden via standaardsituaties  en een schot vanuit de tweede lijn. Hierna waren de beste kansen toch voor FC Emmen door met name Dardan Sehi, Hank Bosch en Joel Paulina maar de bal wilde niet tegen het net en zo bleef het tot aan de rust 0-0. In de tweede helft bleef FC Emmen de bovenliggende partij met goede aanvallen en gevaarlijke vrije ballen en corners. Na een mooie aanval over de linkerkant schoot Stijn Scholten de bal tegen de lat en plaatste Cafer Dogen een bal net naast. FC Emmen dacht na een prima aanval op voorsprong te komen, de scheidsrechter keurde het doelpunt eerst goed maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Hierna waren er nog mogelijkheden voor Mats Kartoidjojo en Jan Doldersum maar ze kregen de bal niet langs de doelman van Be Quick. FC Emmen ging vervolgens alles of niets spelen met een extra aanvaller en deze werd ook gelijk gevaarlijk maar Daan Joesten schoot voorlangs. Laatste man Jesper Mosselaar werd door  trainer Karlo Meppelink naar voren gedirigeerd en dit pakte goed uit. Bij zijn eerste aanname  schoof hij de bal voorlangs en Thom Bijkerk stond op de goede plaats: 0-1. Drie minuten later werd de bal wederom diep gespeeld en was het opnieuw Jesper Mosselaar die op snelheid langs twee verdedigers liep en passte op Daan Joesten die de bal keurig in de verre hoek schoot: 0-2. FC Emmen dacht dat het wel gespeeld was maar Be Quick kwam nog gevaarlijk terug via een vrije trap. Alle Emmenaren inclusief de doelman liepen onder de bal door waarop een speler van Be Quick in een leeg doel kon scoren: 1-2. Er werd nog twee minuten extra tijd gegeven maar het bleef bij een wel verdiende zwaarbevochten overwinning voor FC Emmen onder 15.

FC  Trias JO15-FC Emmen JO15(2) 1-1

Cambuur JO13-FC Emmen JO13(1) 0-1

Quick ’20 JO13-FC Emmen JO13(2) 3-0