Winst voor Onder 15 en Onder 19

Er was een beperkt programma voor de Emmer jeugd met slechts twee duels. Beiden eindigden in overwinningen voor de Emmenaren. FC Emmen onder 19 heeft de smaak te pakken en won bij Sparta Rotterdam. Ook FC Emmen onder 15 kwam tot winst en versloeg in het topduel Quick ’20 met 1-3.

Sparta Rotterdam JO19-FC Emmen JO19 2-4

De onder 19 formatie van FC Emmen boekte de tweede achtereenvolgende overwinning en heeft daarmee de laatste plaats verlaten. De 4-2 zege op het Rotterdamse kasteel werd na hard werken bereikt onder zeer moeilijke weersomstandigheden. FC Emmen had duidelijke lering uit het slechte begin van de competitie getrokken en speelde compacter. Het kreeg zelf betrekkelijk weinig kansen maar gaf ook weinig weg. In de eerste helft kreeg het twee mogelijkheden en die werden beiden benut. In de 31e minuut scoorde Ben Scholte uit een strafschop nadat Bai Kamara was vastgehouden. Een minuten later verhoogde FC Emmen tot 0-2 toen Luciano Carty een voorzet gaf die door Lentini Caciano werd ingetikt. De 0-2 was ook de ruststand.

Drie minuten na de pauze bracht Bai Kamara de stand op 0-3 op een moment dat Sparta wilde drukken. De ruime voorsprong was een ongekende weelde voor FC Emmen, zonder de geschorste Joris Adams, maar er moest nog bijna drie kwartier worden gespeeld. In de 64e minuut deed Sparta iets terug toen het na een mooie aanval 1-3 werd. FC Emmen kreeg het een beetje benauwd en dat gevoel werd nog sterker toen het in de 68e minuut uit een hoekschop 2-3 werd. In de resterende 22 minuten was er een hoofdrol weggelegd voor FC Emmen doelman Brian Haak die diverse prima reddingen verrichtte. In de slotminuut maakte Lars Dijk echter een einde aan alle onzekerheid door na een counter de 2-4 te laten aantekenen.
FC Emmen JO19: Haak, Klaassens, Luchies, Hirasingh, Duit, Aalderink, Plaggenborg, Scholte, Caciano (86. Koelewijn), Carty (89. Van Leeuwen), Bai Kamara (76. Dijk).

Quick ’20 JO15-FC Emmen JO15 1-3
Het op de tweede plaats staande FC Emmen onder 15 moest het opnemen tegen nummer drie Quick ’20. In Oldenzaal klaarden de Emmenaren dit klusje middels een 3-1 overwinning. FC Emmen begon goed en dat resulteerde na drie minuten al in de 0-1 door
een doelpunt van Jan Doldersum na aangeven van Jesper Mosselaar. Quick’20 kon weinig inbrengen en het spel begon zich meer en meer af te spelen op het middenveld, veel balbezit voor FC Emmen en af en toe een lange bal van Quick richting het Emmer doel. Na een half uur kreeg Quick ’20 een strafschop toegewezen die door de aanvoerder van de Oldenzalers werd benut. De 1-1 was tevens de ruststand. In de tweede helft was FC Emmen de bovenliggende partij. Dit leverde na 44 min de 1-2 voorsprong op. Na een mooie aanval over de rechterkant gaf Stijn Scholten een voorzet richting Mats Kartoidjojo en die schoot vervolgens de 1-2 binnen. De 1-3 werd na 58 min gemaakt door Hank Bosch na een lange bal van achteruit door Jesper Mosselaar en dit was tevens de einduitslag.
FC Emmen JO15: Harm Jipping, Cafer Dogan, Niels Van Haren, Jesper