Winst voor jeugdteams FC Emmen

Quick ’20 C1-FC Emmen/SC Heerenveen C 2-3
Een kostbare en zwaar bevochten overwinning voor de Emmenaren die pas kort voor tijd gestalte kreeg. Quick ’20 bleek over een prima elftal te beschikken waarin naast fysieke kracht ook een behoorlijk voetballend vermogen stak. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat de rust met een 2-1 stand in ging. Quick ’20 kwam na acht minuten aan de leiding na slordig uitverdedigen waarbij doelman Richard Eberhard ook nog uitgleed. De voorsprong hield echter slechts vier minuten stand toen Nick Westebring na een door Stefan Kikkert genomen vrije trap koppend scoorde: 1-1. In de 28e minuut greep Quick ’20 echter opnieuw de leiding en de 2-1 was tevens de ruststand. Trainer Berry Zandink drukte zijn spelers op het hart de strijd aan te gaan en het mooie voetbal maar eventjes te vergeten. De Emmenaren namen deze raad ter harte en speelden zich in het tweede helft de longen uit het lijf. ,,Ze hebben zich helemaal leeg geknokt”, aldus Zandink. ,,Door een geweldige teamprestatie hebben we uiteindelijk de winst naar ons toe getrokken.” De 2-2 kwam in de 62e minuut tot stand toen Boris Rasevic indirect uit een hoekschop scoorde. Daarna waren er nog goede mogelijkheden voor o.a. Stefan Kikkert en Boris Rasevic maar voor de winnende goal moest tot de 69e minuut worden gewacht. Sadik Spijodic frommelde de bal binnen, niet de fraaiste treffer maar wel een erg nuttige.
FC Emmen/SC Heerenveen C1: Eberhard: Graver, Wessels, Rijkens, IJzerman, Westebring, Rasevic, Huser, Meijer (51. Nijkamp), Kikkert, Bjorn Berends (46. Spijodic).

FC Emmen/SC Heerenveen D 4-2
Het was op sportpark Meerdijk een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar in kracht niet veel ontliepen. Doorslaggevend was echter de vorm van FC Emmen aanvoerder Matthijs Hensens die drie treffers voor zijn rekening nam. In het eerste kwartier speelden de Emmenaren het klaar om tot drie keer toe de paal te raken. Matthijs Hensens schoot in de 11e minuut een vrije trap op de staander en amper een minuut later wist ook Thyrann Lambers de paal te raken. Het derde schot op de paal kwam opnieuw op naam van Matthijs Hensens. Laatstgenoemde stond ook aan de basis van de 1-0 in de 24e minuut toen een inzet van hem niet goed werd verwerkt en Thijs Uineken vanuit de rebound raak schoot. Toen Hensens er twee minuten later met een assist van Uineken er 2-0 van maakte leek het een gelopen koers maar dat bleek niet het geval te zijn. Door een treffer van de Oldenzaler Tim Olde Dubbelink ging de rust in met een 2-1 stand. Quick ’20 trok na de pauze de lijn door en na drie minuten maakte dezelfde speler er op fraaie wijze 2-2 van. De thuisclub was er even beduusd van maar herpakte zich halverwege de tweede helft. De bezoekers moesten toen gas terug nemen en Matthijs Hensens zette zijn ploeg met twee gave treffers op een 4-2 voorsprong die vervolgens niet meer in gevaar kwam.
FC Emmen/SC Heerenveen D: Beugelink; Jan Scolten (53. Fokke), Jongbloed, Sanafikhah, Komduur, Luiken, Jochem Scholten (42. Drenth), Van Dijk, Hensens, Uineken, Lambers.

Doelman Vincent Beugelink brengt redding.

Thijs Uineken (10) loopt juichend weg na de 1-0 te hebben gescoord.

Matthijs Hensens wordt hier getackled door Quick ’20 aanvoerster Jill Roord.