Winst voor jeugdteams FC Emmen

Schalkhaar C1-FC Emmen C1 2-4 (2-2)
FC Emmen C1 heeft op het fraaie complex van de vereniging Schalkhaar hard moeten vechten om de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Na een helft spelen stonden de partijen nog met 2-2 op gelijke hoogte. FC Emmen deelde wel de eerste klap uit toen in de tiende minuut Kjelt Engbers de 0-1 scoorde nadat Jan Scholten de bal panklaar legde. Een beetje onverwachts viel vervolgens de gelijkmaker maar wederom Kjelt Engbers bracht de Emmenaren op voorsprong. Deze keer kreeg hij assistentie van verdediger Maykel Mol die een lange bal op maat verzond. Schalkhaar was echter niet van zins het duel al gewonnen te geven en kwam nog voor rust op 2-2. Vijf minuten na de hervatting kwam eindelijk Jochem Scholten in beeld die met een schot van grote afstand FC Emmen opnieuw aan de leiding bracht: 2-3. Trainer Henk Venema gooide zijn ploeg wat om door Kjelt Engbers een linie te laten zakken en de snellere Jochem Scholten in de spits te posteren en dat leidde in de 65e minuut voor 2-4. Kai Hoogeveen zette Jochem Scholten in goede positie en hij werkte af naar 2-4. In die stand kwam geen verandering meer.
FC Emmen C1: Knigge: Hoogeveen, Mol, Fokke, Bos, Berends, Hindriks, Jochem Scholten, Jan Scholten, Engbers, Gierveld (45. Witzand).

FC Emmen D1-De Graafschap D1 4-3 (3-2)
In een leuke wedstrijd behield FC Emmen D1 de overhand maar het lager geklasseerde De Graafschap verweerde zich prima. De thuisclub ging voortvarend van start en scoorde al in de derde minuut de openingstreffer. Na een fraaie aanval via meerdere schijven zorgde Thijs Dallinga voor de 1-0. Na een kwartier spelen kreeg Ronald Gerdes een goede kans op de 2-0 maar zijn inzet werd geblokkeerd. Bijna in de tegenaanval kwam De Graafschap op gelijke hoogte door Gianluca van der Wulp. Door geknoei in de Emmer verdediging namen de bezoekers vijf minuuten later zelfs via Rick Vlutters de leiding. De voorsprong werd echter binnen een minuut teniet gedaan door Ruben Roosken na een fraaie solo. FC Emmen ging vervolgens over De Graafschap heen door toedoen van Thijs Oosting die een serie misverstanden in de Achterhoekse verdediging afstrafte. Na de 3-2 ruststand bleef de stand lange tijd ongewijzigd hoewel er over en weer kansen waren. Pas in de 47e minuut werd er weer gescoord en wel voor de thuisclub. Ronald Gerdes nam de bal uit een hoekschop van Bas Aalderink ineens op de slof: 4-2. Het leek een veilige voorsprong maar toch kwamen de Doetinchemmers nog weer dichtbij toen Van der Wulp kort voor tijd 4-3 liet aantekenen. FC Emmen behield echter in het restant van de wedstrijd het overzicht en kon drie punten bijschrijven.
FC Emmen D1: Scherpen: Zwaagstra, Luchies, Seubers, De Vries, Aalderink, Timmerman, Roosken, Dallinga, Oosting, Gerdes (48. Brand).