Terug naar overzicht Terug

Punt maximaal haalbare voor FC Emmen


Vier punten uit de derby tegen SC Veendam halen is bepaald niet slecht, vorig seizoen was het exact andersom, maar toch had trainer Joop Gall zich wat anders van het duel aan de Langeleegte voorgesteld. ,,In de eerste helft was het zeker geen grootse wedstrijd. We mochten wel gewoon opbouwen van SC Veendam maar daar hadden we meer van moeten profiteren. Nu bleef het bij een doelpunt uit een dood moment. In de rust had ik de spelers gewaarschuwd. ADO Den Haag staat bekend om zijn Haags kwartiertje maar in Veendam hebben ze meestal een driekwartiertje. SC Veendam zou drukken en dan konden wij proberen toe te slaan. Maar van dat laatste heb ik niets terug gezien. SC Veendam toonde veel meer beleving, alleen verzuimde het afgezien van de gelijkmaker de trekker over te halen. Wij waren erg slordig en ongecontroleerd in de omschakeling. Na de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen was dit een examen maar ik moet zeggen dat we daarvoor gezakt zijn. Volgende week thuis tegen FC Den Bosch krijgen we een herexamen.’’
 


Norair Mamedov in extase na de 0-1.

 

Tom Hiariej aan de bal (Foto’s: Gerrit Rijkens)

FC Emmen ging in een regenachtig Veendam best redelijk van start, nieuweling Matias Jones maakte het Angelo Cijntje af en toe knap lastig en op het middenveld probeerde Tom Hiariej de lijnen uit te zetten. Tot reële scoringskansen leidde het echter nauwelijks. Een schot van Norair Mamedov na een kwartier dat net over ging en aan de andere kant een poging van Lars Hutten die naast schoot. Na twintig minuten liet de Emmer verdediging zich vervolgens door Johnatan Opoku verrassen die met een lobje dichtbij de 1-0 was maar de paal raakte. Dat leidde een betere fase van SC Veendam in die na een minuut of tien eindigde door de openingstreffer van FC Emmen. Shkodran Metaj werd op de rand van de zestien neergelegd en de prima leidende scheidsrechter Martens kende een vrije trap toe. Norair Mamedov schoot die keurig in de bovenhoek: 0-1. Daarmee was de koek in de eerste helft ook wel op.

 

Kevin Görtz in duel met Angelo Cijntje. 

 

Matias Jones ziet Angelo Cijntje voorbij vliegen.


Zoals mocht worden verwacht zette SC Veendam na de rust meteen druk waaruit FC Emmen zich nauwelijks kon ontworstelen. Wel kreeg Matias Jones na tien minuten een kansje maar schoot tegen doelman Timmermans op, in het resterende deel van het duel kreeg FC Emmen geen enkele scoringskans meer. SC Veendam kreeg loon naar werken met de gelijkmaker van topscorer Lars Hutten. Peter van der Vlag kon een schot van Tom Overtoom nog blokkeren maar kreeg geen hulp bij de rebound waardoor Hutten kon scoren. Dat was voor trainer Joop Gall het seizoen om Ruud ter Heide in te brengen voor Wout Weghorst maar de invaller had de pech dat de fut er een beetje uit was bij FC Emmen. Marvin Wijks had een offday en aan de andere kant kon Matias Jones ook geen potten meer breken waardoor er van de zijkanten geen aanvoer was. Het inbrengen van Eldridge Rojer leidde ook niet tot verbetering.

  

Antoine van der Linden aan het front tussen louter Veendammers (Foto’s: Bennie Wolbers)

In het laatste kwartier kreeg SC Veendam nog echte kansen op de overwinning. Hutten stond helemaal vrij maar schoot over. Een schot van Tom Overtoom werd met moeite door Van der Vlag gekeerd en een inzet van Angelo Cijntje kon nog net met de voet door de Emmer sluitpost worden gekeerd. ,,Spijtig dat het niet gelukt is’’, verzuchtte SC Veendam-trainer Gert Heerkes. Voor FC Emmen was het het derde achtereenvolgende gelijke spel en achtste in totaal waarmee het leider is. Maar concludeerde Joop Gall: ,,We staan daarin bovenaan maar dat levert niets op.’’

SC Veendam-FC Emmen 1-1. 29. Mamedov 0-1, 67. Hutten 1-1. Scheidsrechter: Martens. Gele kaart: Rozema (SC Veendam), Görtz, Van der Linden (FC Emmen). Toeschouwers: 2968.
SC Veendam: Timmermans; Luis Pedro, Apau, Vakalopoulos (61. Schmelz), Cijntje, Overtoom, Rozema (81. Renken), Lambooij, Hutten, Opoku (85. Holder), Deul.
FC Emmen; Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Görtz, Hiariej, Mamedov, Metaj (61. Velda), Wijks (75. Rojer), Weghorst (67. Ter Heide), Jones.