Terug naar overzicht Terug

Winst op RBC zou perspectief opleveren


Er zijn op de helft van de vijfde perode nog kandidaten te over. Zoals vaker in deze tijd van het seizoen steken clubs uit het rechterrijtje de kop terwijl de gevestigde orde een beetje achterover leunt. TOP Oss leidt de dans op grond van het doelsaldo voor RBC, notabene de nummer twintig van de vorige periode, maar ook FC Dordrecht doet mee. Daarnaast maken ook RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden kans op de vijfde periodetitel maar deze ploegen hoeven zich op basis van de algemene ranglijst geen zorgen over deelname aan de play offs te maken.
FC Emmen, dat zich de laatste tijd heeft gemanifesteerd als een ‘last-minute’ ploeg, ziet de bezetting van de meestal rijkelijk gevulde ziekenboeg 
sterk afnemen. Zo speelden afgelopen maandag Sander Danes, Joos Valgaeren, Kevin Görtz en Morten Friis een hele of halve wedstrijd in de beloften. Voor dit viertal waren het de eerste speelminuten na de winterstop. Verder staat er met de van een schorsing teruggekeerde Paul Krabbe weer een gediplomeerde coach aan de zijlijn.

Op de achtste competitiedag verloor FC Emmen de uitwedstrijd in Roosendaal met 2-1. De selectie van RBC is evenals FC Emmen in vergelijking met toen drastisch gewijzigd. Doelman Arjan Christianen liep in november een enkelblessure op en is nog steeds niet hersteld. Zijn opvolger Erwin Friebel raakte een paar weken geleden in de lappenmand waarna RBC Arïen Pietersma van Willem ll als vervanger ophaalde. RBC gebruikte de transferperiode voor een rigoureuze renovatie want er werd een fiks aantal nieuwe spelers aangetrokken. Zo werd Jordan Remacle van RKC gehaald, Cees Toet kwam over van Sparta Rotterdam, Jeffrey Vlug verruilde Go Ahead Eagles voor RBC, Gregory Nelson werd uit de beloften van AZ geplukt en dus de eerder genoemde doelman Arïen Pietersma. De bloedtransfusie heeft gewerkt gezien de ranglijst van de derde periode.
Wat de onderlinge historie betreft lijkt FC Emmen in het voordeel te zijn want van de achttien voorgaande duels in Emmen won de thuisploeg er liefst elf, tegenover slechts drie nederlagen en vier gelijke spelen. Maar die drie nederlagen vielen wel in de laatste vier wedstrijden in Emmen.
 
Topscorer van RBC is Sjoerd Ars met 13 goals terwijl Tim Peters met 8 een goede tweede is. Peters raakte echter onlangs op de training geblesseerd en zal er in Emmen niet bij kunnen zijn. Topscorer bij FC Emmen is nog steeds Roy Stroeve met 10 terwijl Tim Matavz met 5 op de tweede plek staat. Beiden komen om uiteenlopende redenen niet of nauwelijks meer in scoringpositie.


Scheidsrechter is Mario Diks die eerder dit seizoen FC Emmen-Excelsior en FC Emmen – VVV Venlo floot. Beide wedstrijden eindigden in nederlagen maar dat lag uiteraard niet aan de scheidsrechter.