Rick ten Voorde houdt FC Emmen in periode

Trainers houden er niet van om hun teams een voorname rol in een periode toe te dichten, als het niet goed gaat dan heb je immers weer te hoge verwachtingen gelanceerd. FC Emmen traner Paul Krabbe zit niet anders in elkaar en houdt vol dat hij slechts van wedstrijd tot wedstrijd kijkt. Dat laatste kan uiteraard moeilijk anders maar aan de andere kant zijn spelers en publiek natuurlijk uitstekend in staat een periodestand te lezen en wat dat betreft heeft FC Emmen dit seizoen slechtere tijden gekend. Door de 1-0 zege op RBC Roosendaal staat FC Emmen er momenteel immers redelijk voor maar heeft het nog steeds niet in eigen hand en er zijn meerdere kandidaten. Dat is met duels tegen AGOVV (uit) en BV Veendam (thuis) te gaan simpelweg de huidige situatie.
RBC Roosendaal trainer Rini Coolen wilde ook al geen nadruk op de periodestand leggen maar kon daar met negen uit drie niet meer om heen. Het leek echter een verlammende uitwerking op zijn elftal te hebben want de Brabanders bakten er eigenlijk weinig van. Ze werden al in de derde minuut verrast door een vroege treffer van Rick ten Voorde, Guus de Vries leverde met een prima voorzet de assist, die koppend zijn vierde goal in de laatste drie thuisduels scoorde. FC Emmen heeft dit seizoen geen naam gemaakt door een voorsprong lang vast te kunnen houden maar dat was op deze druilerige avond een uitstekend verzorgd onderdeel. Met Rahim Ouedraogo en Robin Huisman de Jong staan tegenwoordig twee mannetjesputters centraal achterin die weinig weggegeven. Daarbij hadden ze in de beginfase de steun van een tweede goal verdiend maar die bleef uit. Roy Stroeve was er dichtbij maar kon een voorzet net niet intikken. Een vrije trap van Huisman de Jong zeilde na ruim een kwartier net over de kruising. Daarna vervlakte de wedstrijd, FC Emmen slaagde er niet meer in om iets vloeiend tot stand te brengen en RBC kon dat al helemaal niet.
RBC Roosendaal wilde na rust FC Emmen onmiddellijk onder druk zetten en slaagde daar ook voor korte tijd in. De gasten forceerden een redelijk aantal hoekschoppen – de verhouding over de gehele wedstrijd gezien was 2-9 in het nadeel van FC Emmen – maar overdreven lastig kreeg doelman Thomas Villadsen het eigenlijk niet. Hij kreeg het goed beschouwd pas lastig in de 86e minuut na een vrije trap van Mels van Driel maar tikte de bal toen keurig corner. In de slotfase werd het echter alsnog een spektakelstuk. Deels zorgde daarvoor de pietluttig fluitende scheidsrechter Mario Diks die bijna de gehele wedstrijd de kaarten op zak hield maar in de laatste vier minuten plotseling vier keer geel trok waarvan drie aan Emmenaren. FC Emmen kreeg verder uit countersituaties twee geweldige kansen op de tweede en mogelijk derde goal. Rick ten Voorde had een voorzet van Jesse Scotman maar voor het inkoppen maar raakte de bal niet goed en stuitte in de extra tijd nog eens op doelman Pieresma. Het werd hem vergeven omdat zijn doelpunt in de derde minuut de golden goal bleek te zijn. FC Emmen-trainer Paul Krabbe: ,,Die bevrijdende 2-0 bleef uit maar ik ben tevreden over het feit dat we de nul konden vasthouden.”
Collega Coolen: ,,In de eerste helft hebben we helemaal niet meegespeeld. Na die snelle goal hadden we toch tijd genoeg om de wedstrijd naar ons toe te trekken maar dat is helaas niet gelukt.”

FC Emmen-RBC Roosendaal 1-0. 3. Ten Voorde 1-0. Scheidsrechter: Diks. Gele kaart: Bechan, Ripson, Schotman, De Vries (FC Emmen), Boddaert (RBC Roosendaal). Toeschouwers: 2300.
FC Emmen: Villadsen; Bevaart, Ouedraogo (84. Van der Kruis), Huisman de Jong, De Vries, Ripson, Stroeve, Haemhouts, Verweij (77. Schotman), Ghoochannejhad (53. Bechan), Ten Voorde.
RBC Roosendaal: Pietersma: Kerstens, Hayen, Toet, Martina (80. Vos), De Leeuw (60. Nelson), Van Driel, Vlug, Boddaert, Ars, Remacle (63. Schot).

Rick ten Voorde (links) werd matchwinner.

Roy Stroeve slaagt net niet in zijn opzet (Foto’s Boudewijn Benting)