Winst en verlies voor jeugdteams

Victoria ’28 C1-FC Emmen/SC Heerenveen C 1-6
Een verwachte overwinning voor de Emmenaren tegen de C-jeugd van de Enschedese vierdeklasser Victoria ’28. Op het kunstgrasveld nam FC Emmen/SC Heerenveen in de eerste helft een 1-4 voorsprong. Pascal Huser verzilverde in de vierde minuut een strafschop en scoorde acht minuten later uit een voorzet van Lars Baas. Na een tegengoal in de zeventiende minuut zorgde Boris Rasevic met twee doelpunten voor de 1-4 ruststand. De 1-3 was een fraai uitgespeelde goal over vele schijven met uiteindelijk Sem Nijkamp als aangever. Vijf minuten voor de pauze trof Rasevic uit de rebound doel. Na de pauze verzuimden de Emmenaren om de score hoger uit te bouwen. Vooral in de afronding was het meestal te gehaast. Pascal Huser nam nog wel in de 55e en 58e minuut de 1-5 en 1-6 voor zijn rekening.
FC Emmen/SC Heerenveen C: Eberhard: Rijkens, Westebring (60. Graver), Wessels, Baas(36. Spijodic), Rasevic, Berens, De Bruin (48. Kikkert), Berends (36. Meijer), Nijkamp, Huser (60. Arends).

FC Emmen/SC Heerenveen D-SC Cambuur D1 0-2
De D-pupillen van FC Emmen/SC Heerenveen hielden tot aan de rust de stand dubbelblank. Er waren in deze periode weinig kansen te bewonderen. Alleen Jochem Scholten met een kopbal voorlangs en een Leeuwardenaar die de lat trof waren de uitzonderingen. Hoewel er geen groot krachtsverschil was speelde Cambuur toch wel iets gemakkelijker dan de totaal vernieuwde Emmer formatie. De 0-1 in de tiende minuut na de pauze was het gevolg van het gebrek aan lengte bij de Emmer sluitpost die ongeveer halverwege de lat reikt. De tweede Friese goal kwam na een counter tot stand.
FC Emmen/SC Heerenveen D: Sinot: Jongbloed (45. Harms), Levon van Dijk (45. Fokke), Komduur, Uineken, Jochem Scholten (31. Lambers), Jan Scholten, Luiken (45. Drenth), Hensens, Sanafikkah, Roel van Dijk (40. Van der Weide).

Matthijs Hensens kijkt waar zijn schot beland.