FC Emmen eindelijk van die gehate nul af

Op zich is een 2-1 nederlaag in Maastricht best te verteren want er zullen niet veel ploegen zijn die in De Geusselt één of drie punten pakken. Maar FC Emmen zit natuurlijk niet te wachten op eervolle nederlagen maar wil eindelijk de malaise wat stand op de ranglijst en het onvermogen om scoringskansen in doelpunten om te zetten doorbreken. Dat laatste is dan eindelijk gelukt. Om met een bekende TV commercial te spreken “Hij kan zo maar vallen’ viel de goal drie minuten voor het einde uit te lucht. Hans Denissen belaste zich met een vrije trap vanaf zo’n 25 meter recht voor de goal, zijn schot werd van richting veranderd waardoor doelman Ruud Boffin van de Limburgers kansloos was. Bijna was de tweede en gelijkmakende goal er ook nog gekomen via verdediger Sjors Paridaans maar een minuut voor tijd ging zijn inzet rakelings naast.
De start van het duel deed wat FC Emmen betreft een tikkeltje aan het fiasco van Haarlem denken. Een simpele hoog voor de pot gegooide hoekschop werd volledig ongehinderd door verdediger Alex Bryssinck ingekopt. ,, We zijn het eerste kwartier niet goed bij de les geweest”, constateerde trainer Harry Sinkgraven. ,,Vooral in onze linkerzone kregen we het maar niet voor mekaar. Bij die hoekschop was sprake van een denkfout.” Maar het vervolg van de eerste helft was wat de Emmenaren betrof zeker niet teleurstellend. Twee acties van Hans Denissen leverden vlak voor de 20e minuut evenzovele hoekschoppen op. En in de 26e minuut leek de eerste goal van FC Emmen er zelfs aan te komen. Xander Houtkoop, die kort daarna geblesseerd zou uitvallen, ging op rechts uitstekend door maar het terugleggen op de goed geposteerd staande Roy Stroeve was jammer genoeg onzorgvuldig. Na een half uur spelen volgde echter een tweede domper. Doelman Agil Etemadi liet met Bai Kamara en Linssen in de buurt een hoge inzet vallen, claimde dat daaraan een overtreding was vooraf gegaan maar scheidsrechter Mario Diks zag geen reden om MVV de 2-0 te onthouden. Sinkgraven: ,,Ik weet niet of het een overtreding was maar zoiets mag natuurlijk niet gebeuren.”
Met Erik van de Ven voor Houtkoop trok FC Emmen in de slotfase ten aanval. Denissen zag een schot door doelman Boffin tot hoekschop worden verwerkt en een inzet van Michel Poldervaart werd eveneens door Boffin onschadelijk gemaakt.
Wat veldspel betrof was bij FC Emmen in vergelijking met Haarlem sprake van een behoorlijke verbetering. In de voorste lijn zwoegde spits Steven de Blok dat het een lieve lust was en was in de 56e minuut dichtbij de 2-1. De voorzet van Michel Poldervaart werd door De Blok bij de tweede paal ingegleden maar hij miste het doel op een haar na. MVV zat uiteraard niet stil en kreeg ook mogelijkheden in de steeds pittiger wordende tweede helft. Tien minuten voor het einde moest Joos Valgaeren op de doellijn redding brengen toen Etemadi al was geklopt en kort daarna sloeg de Emmer sluitpost met een geweldige reflex een schot vanaf een meter of negen van invaller Sillah uit de goal. ,,We hebben van alles geprobeerd om iets te forceren maar ook MVV had goede kansen”, erkende Sinkgraven. Het eindigde dus voor FC Emmen met de vierde nederlaag van het seizoen en dat is beslist zorgwekkend. Toch geeft het vertoonde spel in Maastricht best wel hoop. Er werden bijvoorbeeld weer eens kansen gecreëerd, alleen moet de ploeg een middel zien te vinden om die vermijdbare tegengoals uit te bannen.
MVV-FC Emmen 2-1. 10. Bryssinck 1-0, 31. Linssen 2-0, 87. Denissen 2-1. Scheidsrechter: Diks. Gele kaart: Evers (MVV), Bergsma (FC Emmen).
MVV: Boffin: Evers, Tobiasen, Haastrup, Bryssinck (77. Koubali), Brüls, Aafjes, Castellana (58. Sillah), Van Hyfte, Esajas (85. Boateng), Linssen.
FC Emmen: Etemadi: Bergsma, Valgaeren, Paridaans, Kamara, Ripson, Stroeve, Poldervaart (76. Beda), Denissen, De Blok (83. German), Houtkoop (35. Van der Ven).

Steven de Blok wordt door MVV aanvoerder Tobiasen aangepakt.

De echte diehards waren natuurlijk aanwezig.

Steven de Blok lijkt te gaan scoren maar de bal zou naast gaan.

Joos Valgaeren (links) voorkomt een doelpunt.

J

Niek Ripson controleert of de vrije trap van Denissen werkelijk over de lijn gaat (Foto’s FC Emmen Media)