Winst en verlies voor Emmer jeugd

RJO Heerenveen/Emmen C2-AGOVV C1 3-0
De Emmer C-jeugd behaalde een verdiende 3-0 zege op AGOVV C1. Het was geen hoogstand duel waarin de kansen voor de Emmenaren waren terwijl de C-jeugd van de amateurvereniging AGOVV goed beschouwd niet op één redelijke mogelijkheid kon bogen. Spits Stefan Kikkert kreeg in de beginfase twee goede kansen, de eerste na drie minuten, werd van de doellijn gehaald en bij de tweede poging raakte hij de bal niet lekker. In de 12e minuut werkte rechterspits Sander Boer een goed opgezette aanval wel naar behoren af: 1-0. Thijs Uineken stichtte nog gevaar met een schot voorlangs maar de rust ging in met een 1-0 stand. In de tweede helft zette Stefan Kikkert zijn ploeg tamelijk snel op een 3-0 voorsprong. In de 40e minuut rondde hij goed voorbereidend werk van Stefan Boer af en twaalf minuten later nam Tom Heerkes de assist voor zijn rekening. Ook daarna bleef de Emmer formatie kansen creëren. Zo raakte Bjorn Berends nog eens op de lat en dook Matthijs Hensens alleen voor de doelman op maar slaagde er niet in de Apeldoornse goalie te verschalken.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Blekkink, Nijkamp (55. Hensens), Boer, Heerkes, Kikkert, Berends, Uineken (47. Baas).

Stefan Kikkert (9) is hier dichtbij de 1-0.

De AGOVV doelman maakt de trieste gang naar het net terwijl FC Emmen jubelt na de 1-0 van Sander Boer (geheel rechts).

Stefan Kikkert tikt hier de 2-0 binnen.

Urk D1-RJO Heerenveen/Emmen D2 1-0
Een gezien het spelbeeld verbijsterende nederlaag omdat de Emmenaren een geweldige hoeveelheid doelrijpe mogelijk kregen. Coach Nico Haak: ,,Het was vanaf de start een eenrichtingsverkeer richting de Urker keeper. We speelden gewoon goed en kregen kans op kans. Ik kan bij ons geen speler noemen die geen doelkans heeft gehad. Aan de ene kant stond er bij Urk wel een goede keeper in het doel maar de afwerking bij ons was natuurlijk beneden peil.” Bij de Emmenaren moest Thyrann Lambers zich al na 25 minuten spelen laten vervangen door Rogier Luiken. De enige goal viel in de 48e minuut toen de thuisploeg profiteerde van een slechte terugspeelbal.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink; Spang (50. Hoogeveen), Fokke (45. Muusse), Jochem Scholten (50. Timmer), Harms (45. Bos), Levon van Dijk, Jan Scholten (40. Hindriks), Bijlsma, Lambers (25. Luiken), Roelof van Dijk (50. Gierveld),. Scheper (Berends).