Terug naar overzicht Terug

Wijzigingen bij FC Emmen en SC Heerenveen


FC Emmen-coach Azing Griever moet noodgedwongen veranderingen in de basis aanbrengen. Guus de Vries is immers voor de komende twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn directe rode kaart tegen Helmond Sport en Jeffrey de Visscher is geblesseerd. Laatstgenoemde probeerde het vanmorgen op de training nog wel maar had te veel last van zijn gekwetste enkel en stopte er na een kwartiertje mee. Marcel Piesche zal vermoedelijk de positie van Guus de Vries overnemen terwijl Milos Malenovic de plaats van Jeffrey de Visscher moet invullen.


SC Hereenveen-trainer Ron Jans voert na de competitienederlaag tegen De Graafschap een aantal wijzigingen door in zijn basisformatie. De trainer ruimt een basisplaats in voor Arnold Kruiswijk, Michal Svec en Geert Arend Roorda. Mika Väyrynen en Youssef El Akchaoui beginnen hierdoor op de bank. Afgaande op de training van vanochtend wijzigt Jans zijn elftal ten opzichte van de wedstrijd in Doetinchem op vijf posities. Op het middenveld mogen Michal Svec en Geert Arend Roorda beginnen. Zowel voor Roorda als Svec is het de eerste maal dit seizoen dat zij in de basis mogen starten.

De wijziging gaat ten koste van Mika Väyrynen, terwijl Jans noodgedwongen een oplossing moet zoeken voor de tegen De Graafschap geblesseerd geraakte Filip Djuricic. In het centrum van de defensie maakt Arnold Kruiswijk zijn debuut in de hoofdmacht van de Friese club. Calvin Jong-A-Pin verhuist hierdoor naar de linkerkant, terwijl Youssef El Akchaoui op de bank plaats moet nemen.

De voorhoede wordt gevormd door Bas Dost, Oussama Assaidi en Viktor Elm. Jans kan nog geen beroep doen op Roy Beerens, die vanochtend nog apart trainde van de groep. Elm krijgt hiermee de voorkeur boven Tarik Elyounoussi, die vrijdag in Doetinchem geen gelukkige wedstrijd speelde.
Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Zeinstra; Johnny de Vries, De Groot, Zimmerman, Piesche, Chery, Denissen, Stolte, Rojer, Ter Heide, Malenovic.
Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen: Stuhr Ellegaard, Janmaat, Breuer, Kruiswijk, Jong-A-Pin, Grindheim, Svec, Roorda, Elm, Dost, Assaidi.