Terug naar overzicht Terug

Welkom, Zakaria El Azzouzi!


Zakaria El Azzouzi speelt de rest van dit seizoen bij FC Emmen. De 22-jarige spits was transfervrij nadat eind december 2018 bekend werd dat zijn contract bij Ajax werd ontbonden. El Azzouzi tekent een contract tot de zomer, met een optie voor nog een jaar.


Ajax leende El Azzouzi vanaf 2016 uit aan achtereenvolgens FC Twente, Sparta en Excelsior. In totaal speelde hij voor die clubs 51 eredivisiewedstrijden, waarin hij elf keer scoorde. Daarnaast scoorde hij vier keer in vier bekerduels en zes keer in elf wedstrijden in de Eerste Divisie.

El Azzouzi heeft veel zin om weer in de eredivisie te voetballen: “De afgelopen maand heb ik mijn conditie op peil gehouden bij FC Twente, dus ik ben fit. De teamspirit bij FC Emmen sprak mij enorm aan. Ik wil de club en de supporters graag helpen om in de eredivisie te blijven.”

Directeur Ben Haverkort: “Zakaria heeft een goed schot en een neusje voor de goal. Hij werkt hard, staat vaak op de juiste plek én kan goed afmaken. Dat kunnen we goed gebruiken om handhaving in de eredivisie veilig te stellen.”

FC Emmen contracteert El Azzouzi
Foto: FC Emmen